Başkan Ekim, yaptığı konuşmada, "Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Akçaabat'ımız kültür, sanat ve turizm şehridir. Bizler de bu sloganın altını dolduracak işler yapma hevesinde ve gayretindeyiz. Yılın 12 ayında, dört mevsiminde, Akçaabat'ımızda çeşit çeşit kültür ve sanat faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Söyleşiler, konferanslar, sergiler, seminerler, sanat kursları, çalıştaylar, Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları festivalimiz, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konserleri kültür sanat faaliyetlerimizden bazılarıdır. Tüm bu etkinliklerle şehrimizin kültür ve sanat hayatını canlı tutmayı, hemşehrilerimizin sosyalleşmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz." dedi.

Başkan Ekim, ayrıca şehir estetiğine katkı sağlayan projeleri ve çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Kentin tarihi dokusunu koruma ve geliştirme konusundaki çabalarını paylaşan Başkan Ekim, özellikle İstiklal Caddesi'nin ve diğer tarihi bölgelerin yeniden düzenlenmesi ve cazibe merkezlerine dönüştürülmesi konularına vurgu yaptı.

Programın sonunda Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, görüşlerini ve taleplerini Başkan Ekim'e ileterek istişareyi sürdürdüler. Buluşma, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. Başkan Ekim, gençlerle yakın ilişkiler kurarak şehirdeki kültür ve sanat faaliyetlerini geliştirmeye devam edeceğini vurguladı.


TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT