Toplamda 13 kursiyerin katıldığı bu özel kursta, usta öğretici Kemal Bektaş tarafından üç ay boyunca çocuklara satrancın temel stratejileri ve oyunun incelikleri aktarılıyor. Kurs sonunda çocuklara başarı belgeleri takdim edilerek emekleri ödüllendiriliyor.

Gümüşhane’nin özel bireylerinden ‘çiçek’ gibi program Gümüşhane’nin özel bireylerinden ‘çiçek’ gibi program

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, kursun önemine vurgu yaparak, satrancın çocukların hızlı düşünme ve doğru karar verebilme becerilerini geliştirdiğini belirtiyor. Ekim, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın çok yönlü gelişimine büyük önem veriyoruz. Satranç, zihinsel gelişimi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Oyun, çocuklara sorun çözme yeteneği kazandırırken, aynı zamanda olaylara farklı açılardan bakmayı öğretir. Satranç oynayan çocuklar, kritik etme ve analitik düşünme yetenekleri kazanır. Bu yetenekleri günlük hayatta da kullanabilen çocuklar, sosyal ilişkilerinde başarılı olma eğilimindedir." şeklinde konuşuyor.

Satranç kursunun çocukların gelişimine olan olumlu etkisi, Akçaabat Belediyesi'nin eğitim ve sosyal projelerine verdiği önemi bir kez daha ortaya koyuyor. Bu tür kurslar, genç neslin zihinsel ve sosyal yeteneklerini geliştirerek topluma katkı sağlamaya devam ediyor.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Birol Sancak