İşçiler, arkadaşlarının işe geri alınmasını talep ederken, işten çıkarmanın sadece performans düşüklüğü gerekçesiyle olmadığını ve sendikal bir süreçle ilgili olduğunu iddia ettiler.

Olayın Arka Planı

Muzaffer Kurtuluş'un performans düşüklüğü gerekçesiyle işten çıkarılması, işçi arkadaşları arasında tepkiye neden oldu. İşçiler, bu durumun sadece performansla ilgili olmadığını, sendikal bir mücadele sebebiyle gerçekleştiğini savundular.

33Ce5D71 1849 433E Ab8E 97368Ad9944A

Malatyalı Demir Ailesinin Deprem Sonrası Yaşadığı Dram; Ve Serkan Demir'in Trabzon'da Yaşanan İntiharı Malatyalı Demir Ailesinin Deprem Sonrası Yaşadığı Dram; Ve Serkan Demir'in Trabzon'da Yaşanan İntiharı

Eylemin Detayları

İşten çıkarılan Kurtuluş'a destek vermek isteyen işçiler, AKSA Çoruh Elektrik Rize Müdürlüğü önünde toplandı. Gece saat 12'ye kadar bekleyen işçiler, firma yetkilileri ile görüşme talebinde bulundu.

İşçi Temsilcisi Hasan Yıldız'ın Açıklaması

Da561C22 1B60 46B6 9471 88Db6Dd6C262

Eylemi organize eden işçi temsilcisi Hasan Yıldız, toplandıkları amacın, işten çıkarılan arkadaşlarının geri alınması olduğunu belirtti. Yıldız, sendika değişikliği ve doğru bir mücadele veren arkadaşlarının işten çıkarılmasının temel sorun olduğunu ifade etti. Firmanın bu hatadan döneceğine inandıklarını ve görüşmeler sonucunda barışçıl bir çözüm bulunacağını umduklarını dile getirdi.

TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU 

Editör: Ayşe Sancak