‘Biz antrenörler donanımlı olmadan altyapılarda her göreve talip oluyoruz. Yöneticiler liyakata bakmadan araştırmadan işim görülsün mantalitesiyle aldıkları teknik adamlarla oyuncu yetişmeye çalışıyor. Olmuyor.

AĞIR OLMADI MI?

Sevgili Okurlar,

Önce açıklamayı okuyalım:

‘TRT Spor’da yayınlanan İleri Üçlü programında yorumculuk yapan Barış Yurduseven’in, Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı’ya yönelik “yalancılık” ithamını içeren ifadeyi kullanmasını şiddetle kınıyoruz. Trabzonspor Kulübü Teknik Direktörü hakkında böyle bir ifadeyi kullanmak hiç kimsenin hakkı da, haddi de değildir. Kamu yayıncılığı yapan TRT gibi bir kurumun ekranlarından bunun yapılması ise ayrı bir garabettir. Trabzonspor Kulübü olarak genel ahlak ve yayın kurallarına uymayan yakışıksız ifadelerle, Teknik Direktörümüz Sayın Abdullah Avcı’ya hak etmediği ithamlarda bulunan Barış Yurduseven’in bu davranışı ile ilgili olarak TRT Genel Müdürlüğü’nden gerekeni yapmasını bekliyoruz. Trabzonspor kulübü olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı da kamuoyunun bilgisine sunarız.’

Barış Yurduseven, Trabzonspor’un çok zor dönemlerinde bizleri bilgilendirdi. Soğukta, karda, kışta elinde mikrofonla onu izledik. O kadar çok bilgi sahibi oldu ki, Fener’i, Beşiktaş’ı, Galatasaray’ı da Trabzonspor kadar iyi öğrendi. Bunu gören TRT yetkilileri de barışa program verdiler.

O da programda bir ifade kullandı. Belki kullanmamalı idi. Ama Trabzonspor’un açıklaması da aşağıdaki kadar sert olmamalı idi. Çünkü Trabzonspor en azılı Trabzonspor düşmanı gazetecilere bile böylesi sert açıklama yaparak cevap vermemişti.


 

‘ÖZHASEKİ’Yİ KINAMIYORUM’

Trabzonspor’un kötü futbolu herkesi üzüyor. Amatör futbol oynamış Nusret Çakıroğlu, Kayserispor maçından sonra aradı. Abdullah Avcı’nın yana-geriye futbolunun devam ettiğini söyleyerek, ‘Birisi cevap versin. Abdullah Avcı neden gitti, neden geri döndü? Trabzonspor bu kadar zengin kulüp mü? Borç 4 milyar TL’yi aştı. Ortada futbol da yok. Kayseri’yi kutluyorum. Bakan Mehmet Özhaseki’yi de kınamıyorum. Her bakan kendi ilinin takımına prim verebilir. Bizim Bakanlar da bunu geçmişte yaptı. Trabzonspor’u sahasında yenmek olaydır. O da bunun primini verdi’ dedi.

ANTEP ZORDUR

Kasımpaşa’ya 4-2 yenilen Gaziantepspor’u izledik. 3-0’a rağmen oyunu bırakmadı ve beraberliği aradı. Bulabilirdi de. Markoviç ve Maxim gibi oyuncuları halen kadrosunda barındırıyor. O nedenle Abdullah Avcı doğru bir kadro ile çıksın al gülüm ver gülüm yapmasın, takımın beyinlerini maç bitmeden oyundan almasın ki, belki bir galibiyet sevinci yaşayabiliriz.

SUÇ VE CEZA

Bakasetas milli takımda takır, takır top oynuyor. Trabzonspor’a gelince yürüyor. Belli ki burayı kafasından silmek üzere. O zaman hiç bulaştırmayın. Herkes kendi yoluna baksın. Oynayacaksa oynasın oynamayacaksa da geri plana çekilsin ve devre arasında arzu ettiği yere gönderilsin.

HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ!

Trabzon Valiliği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin himayelerinde gerçekleştirilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık etkinliği Büyükşehir Belediyesi EYOF Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Etkinliğe Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman, Trabzon il protokolü, özel bireyler ve aileleri katıldı. Organizasyonda günün anlam ve önemine dikkat çeken Başkanvekili Atilla Ataman, “Bizim dünya engelliler günü diye bir günümüz yok, çünkü kafamızda engel yok. Herkes, her bir parçası itibarıyla dezavantajları giderecek bir belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz. Ben burada gözlerine baktığımda da her biri tanıdığımız evladımız. Ben bundan da çok mutluyum. Her gün her saat ve saniye ailelerimizin ve evlatlarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

YILMADI..YIKILMADI

Türk sporuna ve Amatör futbola büyük emekler veren Şerif Kunt, Samsun’dan Kayseri’ye geç ti ve Kayseri’de de teşkilatı güçlendirdi. Attığı mesaj ise şöyle:

‘Kayseri Amatör Futbolcular Derneği Başkanı Azmi Şahin ve ekibiyle birlikte Ahmet Tufan, Mustafa Nazım Birer, Osman Küçükçakmak Kayseri'de birlikte olduk, teşkilatımızla ilgili istişarelerde bulunduk ve tüzüğümüzü Spor Yasasına göre uyarlayarak, hazirun listesini, karar defterini, tüzüğümüz imzalandı. Yol arkadaşlarımla birlikte olmaktan onur duydum.’

LİYAKATSIZ HOCALAR VAR!

Amatörün çilekeş teknik adamı Bilal Altuntaş uyardı: ‘Biz antrenörler donanımlı olmadan altyapılarda her göreve talip oluyoruz. Yöneticiler liyakata bakmadan araştırmadan işim görülsün mantalitesiyle aldıkları teknik adamlarla oyuncu yetişmeye çalışıyor. Olmuyor. Trabzon’da futbol okulları amatör kulüplerin önüne geçti. Trabzonspor futbol okullarına manevi yönden sahip çıkmalı. Birçok yetenekli oyuncu yetişiyor futbol okullarında. Futbol okullarındaki yetenekli oyuncular, çok geçmeden kulübe kazandırılmalı.’