Henüz geliştirme aşamasında olan ve 2024 ile 2025 seri üretim planları arasında yer almayan bu cihazın, 2026 yılı ve sonrası için piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ancak, Macrumors'un haberine göre, Apple'ın Asya'daki bir tedarikçiyle görüştüğü ve şirketin belirlediği standartları karşılamadığı takdirde proje iptal edilebileceği ifade ediliyor.

X, TV Uygulamasıyla Yeniden Karşınızda! Artık Televizyonda Bile Kullanılacak... X, TV Uygulamasıyla Yeniden Karşınızda! Artık Televizyonda Bile Kullanılacak...

Apple CEO'su Tim Cook'un, tasarımcılar ve mühendislerle 2018'in başlarında katlanabilir bir iPhone tasarımı üzerine konuştuğu ve 7 inç ekranlı bir katlanabilir iPhone tasarımına onay verdiği öne sürülüyor. Ancak, şirketin teknik zorluklar ve katlanabilir olmayan cihazlara göre yeterince çekici özellikler sunma konusunda endişeleri bulunuyor.

Öte yandan, Apple'ın 2020 yılında katlanabilir iPhone çalışmalarını durdurduğu ve 8 inç ekranlı bir katlanabilir iPad'e yoğunlaştığı belirtiliyor. Mühendislerin, şu anda ekranın ortasında oluşan kırışıklığı önlemeye ve Apple Pencil'ı engelleyebilecek hataları gidermeye odaklandığı ifade ediliyor. Ayrıca, şirketin katlanabilir iPad'in ekranları için LG ve Samsung ile iş birliği yaptığı kaydediliyor.

Kaynak: NTV