Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı video konferansla katıldığı törenle resmi olarak hizmete açıldı. Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yılın ilk çeyreğinde İstanbul'da toplam 34 kilometre metro hattının hizmete alındığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla, hattın 31 Mart'a kadar ücretsiz olacağını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, konuşmasında, Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hatları'nın da bu yıl içinde hizmete açıldığını hatırlattı. Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın İstanbullulara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilen sözlerin yerine getirilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Karadeniz Bölgesi Depremlerle Sallanıyor: Son Depremler ve İzlenen Gelişmeler Karadeniz Bölgesi Depremlerle Sallanıyor: Son Depremler ve İzlenen Gelişmeler

Bu yılın ilk çeyreğinde 34 kilometrelik metro hattını hizmete aldıklarını belirten Uraloğlu, hattın bugünden itibaren Kağıthane ve Gayrettepe'ye kadar hizmet vereceğini söyledi. Ayrıca, yarından itibaren hattın tüm seferlere başlayacağını bildirdi.

Açılış öncesinde hattın kontrol merkezinde incelemelerde bulunan Bakan Uraloğlu, açılış sonrasında ise ilk sürüşü gerçekleştirdi. Bu yeni metro hattı, İstanbul'un ulaşım ağını daha da genişleterek şehir içi ulaşımın daha hızlı ve kolay olmasını sağlayacak.

Editör: Birol Sancak