Özel okul fiyatları tartışma yarattı Geri isteme hakkı var

Milliyet.com.tr/ Yeni yılın gelmesi ile birlikte özel okullar yeni ücret tarifelerini belirledi. Pek çok veli ise zamlı ücretlerinden şikayetçi. Okullarda ekstra yemek, yol, kırtasiye, etüt, kıyafet adı altında ödeme isteniyor. Peki veliler ekstra ücretleri ödemek zorunda mı? Fahiş fiyat artışına karşı nereye şikayette bulunulmalı?

‘FİYAT 5 KATINA ÇIKTI’

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, konuyla ilgili milliyet.com.tr’ye şu açıklamalarda bulundu: “3 yıl önce 100 bin TL fiyat alan bir okul, şu anda 352 bin TL’ye ulaşan azami eğitim ücreti fiyatını beğenmeyip, velilere hukuka aykırı şekilde, ‘yemek, kitap, etüt gibi ek hizmetlerimiz zorunludur, ek hizmet fiyatlarımızı kabul etmezseniz bize kayıt yaptırmak için sırada bekleyen çok, çocuğunuzun kaydını yenilemeyiz.’ diyerek baskı yapıyor. Böylelikle veli onayına tabi olan ek hizmetleri fahiş oranda artırmak suretiyle özel okul ücretini 500 bin TL’nin üzerine çıkarıyorlar.

FAZLA PARA ÖDEYEN VELİLER DİKKAT: ‘10 YIL İÇİNDE GERİ İSTEME HAKKI VAR’

Velilerin eli hukuken çok güçlü. Veliler okula e posta göndererek, ‘Ben bu hizmeti almak istemiyorum, bana çok pahalı geldi, çocuğumun kaydını yapmak için beni mecbur tuttunuz bu bedeli aldınız’ diyerek itiraz etsinler. Bu yazılarını saklasınlar ve 10 yıl boyunca sipariş etmedikleri yemek, kitap, etüt gibi bir hizmet veya ürünü kullansalar dahi bedeli geri isteme hakları var. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 7’nci maddesinde bu apaçık yazıyor.
KAYNAK/MİLLİYET

Editör: Doğukan ÖZKURT