İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Meral Akşener'in Veda Konuşması ve Koray Aydın'ın Liderlik Vaadi İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Meral Akşener'in Veda Konuşması ve Koray Aydın'ın Liderlik Vaadi

AK Parti, Artvin Belediye Başkan adayı olarak 2014-2019 yılları arasında Artvin Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Mehmet Kocatepe'yi açıkladı. 

Kocatepe, 2019 yerel seçimlerinde mevcut Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin'e karşı kaybetmişti. Şimdi ise CHP Artvin'de mevcut belediye başkanı Demirhan Elçin'i yeniden aday gösterirse, Kocatepe ve Elçin bir kez daha karşı karşıya gelecek gibi görünüyor.

Artvin'de gerçekleşecek olan seçimlerde AK Parti ve CHP arasında kıran-kırana bir yarışın yaşanması bekleniyor. Mehmet Kocatepe'nin yeniden aday olması, Artvin'deki siyasi rekabeti daha da kızıştırabilir. Her iki aday da kendi projeleri ve vaatleriyle seçmenin dikkatini çekmeye çalışacaklar.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ise Kocatepe'nin spor kökenli bir isim olduğunu belirterek esprili bir dille, "Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Hodri meydan işte meydan. Biz Artvin’de 9-0 için yarışacağız" dedi. Bu sözler, seçim atmosferinin ne kadar rekabetçi olduğunu gösteriyor.

Artvin'de yapılacak olan seçimlerde kazananın kim olacağı merakla beklenirken, her iki aday da Artvin halkına hizmet vaatleriyle seçim kampanyalarını sürdürüyor. Artvin'deki seçimlerin sonucu, ilçenin geleceği açısından büyük önem taşıyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Ayşe Sancak