TÜİK'in bugün açıkladığı enflasyon oranının ardından ünlü gazeteci Fatih Portakal, emekli zammına dair açıklamalarda bulundu.

Portakal, "Çok rahatım" diyerek gelecek olan zammı değerlendirdi. Emekliler, Portakal'ın yorumlarıyla birlikte zam beklentilerini artırıyor.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Aralık ayında enflasyon yüzde 2,93, 6 aylık enflasyon yüzde 37,57, 2023 yılı enflasyonu ise yüzde 64,77 oldu. Bu doğrultuda, yeni yılda emekli maaşlarına yüzde 37,66 oranında zam yapıldı.

Emekli maaşlarındaki bu zam oranıyla ilgili çeşitli düzenlemelerin yapılması beklenirken, kök maaş zammı, en düşük emekli maaşı ve refah payı düzenlemesi gibi ihtimaller konuşuluyor.

Ancak, bu düzenlemelerin Meclis tarafından yapılması gerekiyor ve Meclis'in 16 Ocak'a kadar tatilde olması nedeniyle acil bir toplantı beklentisi bulunuyor. Gazeteci Fatih Portakal, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranıyla ilgili çarpıcı bir çıkış yaptı.

Portakal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "SGK ve Bağ-Kur emeklisine zam oranının yüzde 37,56'da kalacağını düşünmüyorum. Seyyanen mutlaka olacaktır. Olmaz ise 16 milyona yakın emekli, AK Parti'ye sandıkta unutamayacağı ders verir. Rahatım, yapacaklar. Elleri mahkum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi