Başkanı olduğum Bakırköy şubesi KARADENİZ KÜLTÜR, SANAT VE DAYANIŞMA DERNEĞİ’ne ait üye kayıt defterini incelerken bir sürprizle karşılaşmam beni hem şaşırttı hem de çok mutlu etti.

Mutlu olmamın sebebi; AK Parti Bakırköy Belediye Başkan Adayı, Sayın Mehmet Umur’un da kurucu üyelerim arasında yer almış olmasıydı.
 
Şaşırmamın nedeni ise; Sayın Mehmet Umur’un kendisi aslen Kastamonulu olmasına rağmen neredeyse büyük çoğunluğu Trabzon ve Rize’li hemşerilerimizden oluşan bir derneğe teveccüh göstermesiydi.
Hemşericilik benim için  önemli olduğundan, kendisini çok takdir ettim. Malum bir çok memleketlimizin umursamadığı, değer vermediği, görmezden geldiği bir oluşuma kendisi destek vererek katılım göstermişti.
Saniyesinde “ Çok artı puan ” verdiğim  başkan adayının yapmış olduğu bu davranışı, yine saniyesinde çenemi tutamayarak hemen etrafıma anlattım.
 
Onlar da keyiflendiler.
 
Bilenler bilir, bilmeyenler için yazayım. şahsımın da yaşadığı Bakırköy ilçesi içinde 8-9 AVM’yi barındıran  yol, çevre, ulaşım, otopark, emlak, kültür konsepti, yaşlı bakım evi vs. bir çok sorunu içinde barındıran etrafında ki hızla gelişen ilçelere rağmen adeta adı misali şehrin ortasında KÖY olarak kalmış bir ilçe.
 
Burada emlak fiyatları yıllardır aynıdır. Herşey prim yapıp değer kazanmıştır , hatta soğan bile! Ama Bakırköy’deki evinizin, dükkanınızın fiyatı aynı kalmıştır.
 
Dolayısıyla sorunları dağ gibi olan Bakırköy de iş çok!
 
Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisine belediye başkan adaylığı görevini edletmesinden sonra bir saniye bile dur durak bilmeden Bakırköy seçmeni için çalışan Mehmet Umur’un teşkilat da ki adı ATOM KARINCA.
 
Mübahlasız yazıyorum, kendisi gerçekten tam bir karınca gibi çalışmakta.
Çalışkanlığına, dürüstlüğüne ve dinamizmine şapka çıkarttığım Umur aynı zamanda da sürekli halkın içine karışarak yaşlı, genç, çocuk, o partili, bu partili demeden onların  sorunlarını dinleyerek çözümler aramakta.
 
Kendisi de Bakırköy de yaşayan Mehmet Umur’u biraz tanıtmam gerekirse…
Başkan adayı, 1965 yılında Kastamonu doğumlu. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra aile şirketlerinde görev alan Umur, sanayici olması dışında aynı zamanda kendi sektöründe yer alan İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Öğütülmüş Tahıl ürünleri komite Başkanı.
 
Bunun yanında, Kastamonu Sanayi ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Kastamonu Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Kastamonuspor  Yönetim Kurulu Üyesi, İSOV Mütevelli Heyeti Üyesi, BİAD Başkan Vekili, TOBB Delegesi ve MÜSİAD Üyesi olan Umur evli ve 2 çocuk babasıdır.
24 Haziran seçimlerinde 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde İstanbul 3. Bölge 24. sıra milletvekili adayı da olan Umur’a hemşerilerimizin de desteği çok büyük.
 
Devlet Eski Bakanı Murat Başesgioğlu’nun ziyaret ettiği Umur’a,  Ak Parti Bakırköy teşkilatının çok sevdiği ve saygı gösterdiği İlçe Başkanı, Diş Hekimi Sayın Tülin Mazlumoğlu Kestane ve yine ilçenin sevilen ve sayılan akil insanı Bakırköy İş Adamları Derneği Başkanı Sayın Salim Yılmaz’da destek verdi.
 
Toplantı sırasında yapmış olduğu konuşmaya “ Değişim Zamanı” sloganıyla başlayan başkan adayına derneğim, hemşerilerim ve şahsım adına bende üstün başarılar diliyorum.
Yolunuz açık olsun…