Maçka-Trabzon Hattında Hizmet Veren Minibüsler, Yoğunluğa Karşı Hazırlıklı Maçka-Trabzon Hattında Hizmet Veren Minibüsler, Yoğunluğa Karşı Hazırlıklı

Trabzon'da turizmin geliştirilmesi ve turistlerin memnuniyetinin sağlanması amacıyla çeşitli kurumlar arasında işbirliği ve istişareler devam ediyor. Bu kapsamda, Avrasya Basın Yayın Birliği Trabzon Şubesi, Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği'ni ziyaret etti.

Ziyarette Avrasya Basın Yayın Birliği Trabzon Şube Başkanı Cemal Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleriyle bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde, Trabzon'un turizm potansiyeli ve turistlerin rahat etmesi için yapılması gerekenler ele alındı.

Avrasya Basın Yayın Birliği Trabzon Şube Başkanı Cemal Yıldız, Trabzon'a gelen turistlerin büyük bir kısmının Körfez ülkelerinden geldiğine dikkat çekerek, bu turistlerin memnuniyetinin önemine vurgu yaptı. Yıldız, hem halkın hem de işletmecilerin, turistlerin rahat etmesi için gayret göstermesi gerektiğini belirtti.

Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga ise, turizm sezonu öncesinde yaşanan eksikliklere dikkat çekerek, şehir içi ulaşımın zorluğunu ve trafik sıkışıklığını dile getirdi. Ayrıca, denetimlerin önemine ve ekoturizme verilmesi gereken değere vurgu yaptı.

Görüşmelerin devam ettiği ve turizmin geliştirilmesi için ortak çözüm yollarının arandığı belirtildi.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN