Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çiftçilere yönelik tarımsal destekleme ödemelerinin bayram öncesi hesaplara yatırıldığını duyurdu. Yumaklı, Mazot ve Gübre Desteği, Küçük Ölçekli Balıkçılık Desteği ve Hayvan Gen Kaynakları Desteği olmak üzere toplam 2 milyar 477 milyon 946 bin lira tutarındaki destek ödemelerinin 5 Nisan'da çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını belirtti. Bu ödemelerle ilgili detayları içeren bir infografik paylaşan Yumaklı, "Hayırlı ve bereketli olsun." ifadelerini kullandı.

LPG'de İndirim: Litre Başına 1 Lira 64 Kuruş LPG'de İndirim: Litre Başına 1 Lira 64 Kuruş

Diğer yandan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım yardımı ödemelerinin bayram öncesi yapılacağını duyurdu. Göktaş, bu yardımların evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla her ay yapıldığını belirtti. Bu kapsamda Ramazan Bayramı dolayısıyla evde bakım yardımı ödemelerinin öne çekilerek yarın toplam 4,2 milyar TL ödeme yapılacağını ifade etti. Göktaş, evde bakım yardımı programının, engelli bireylerin aile yanında desteklenmeleri amacıyla başlatıldığını ve aile bütünlüğünün korunmasına destek olduğunu vurguladı.

Ödemelerin engelli vatandaşlara ve ailelerine hayırlı olması temennisinde bulunan Bakan Göktaş, Türkiye'nin engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımlarını sürdürülebilir bir şekilde devam ettireceklerini ve bu konudaki çalışmaların şeffaf bir anlayışla yürütüleceğini belirtti.

Editör: Birol Sancak