Hani bir söz vardır bilmem bilir misiniz? Baltayı ağaca vurmuşlar, sapı bendendir diye inlemiş.
Bu hikayenin ete kemiğe bürünmüş halini yaşadık dün gece.
Babasının tersanesinde Trabzonspor bayrağı dalgalanan Trabzonlu Ahmet Nur Çebi’nin başkanlığında, Trabzonspor’un 8 şampiyonluğunun 7’sinde emeği olan Şenol Güneş’in çalıştırdığı Beşiktaş Trabzonda Trabzonspor’u mağlup etmek için çıktı geldi.
Evet ne var bunda profesyonelliğin gereği bu diyeceksiniz, belki de haklısınız lakin yükselirken profesyonel hayatta duygulara yer yok diyenlerin düşüşe geçtiklerinde, eski popülaritesini kaybettiğinde amatörlükten, aidiyetten dem vuracağını, bana sahip çıksın diye Trabzonspor’u işaret edeceğini de biliyorum.
Tabiri caizse; Sağlığımda yanımda olmayanın cenazemde işi ne…
Neden bunu yazdım inanın bilmiyorum? İstanbul hegemonyasını yıkmak için bir araya gelmiş, Trabzonspor efsanesini yaratmış insanların günün birinde güçlünün yanında o direnişi kırmak için çıkıp gelmesi kalbimi kırdı diyelim ve sözü fazla uzatmadan geçelim gecenin maçına.
Transfer sezonunun son günleri oldukça hareketli geçirmiş iki ekip. Özellikle Trabzonspor Mendy, Pepe, Onuachu, Umut Güneş gibi direk onbire yazılabilecek kalitede oyuncular kadroya dahil etti. Bu oyuncuların katılmasıyla alternatifli, süper ligde şampiyonluğu hedefleyebilecek bir kadro kalitesi yarattı Ertuğrul Doğan ve ekibi.
Artık top antrenörlerde, futbolcularda !
Maça etkili başlayan tarafın Beşiktaş olduğunu söylemeliyim. Önce Fernandes sonra da Cenk Tosun ile iki gol girişiminden eli boş döndü misafir ekip. Bu kaçan pozisyonlar maçın kırılma anı oldu diyebiliriz.
İlk yarım saat yeni doluyordu ki geçiş oyunundan hızlı atakta Fırtına yeni golcüsü ile golü buldu. Golden sonra oyun Trabzonspor istediği bir hal aldı. Bakasetas’ın frikikten usta işi golü ile skor bir anda 2-0’a geldi. İlk yarının sonlarına doğru Mendy’nın şık şutunun direkten döndüğünü de ekleyelim…
İkinci yarıya şanssız bir başlangıç yaptı Fırtına. 5 dakika dolmadan uzun adam Onuachu sakatlanarak oyun dışı kaldı. Oyuncular değişse de oyunda değişen bir şey olmadı. Dakika 61’i gösterirken Mendy pas arasında kaptığı topu Trezequet ile buluşturdu, Trezequet de Visca’ya al da at dedi ve skor (3-0)’ a geldi.
Golden sonra da gole yakın tarafın Trabzonspor olduğu söylemeliyim.
Bir özlü söyle başladığım yazımı bir başka özlü sözle bitireyim o zaman..
Keser döner sap döner gün gelir hesap döner.. Hesapları boşa çıkaran Fırtına yaşa varol!
Teşekkürler.