Emeklilerin Dikkatine: Yeni Promosyon Tutarları ve Başvuru Süreci

Emekli maaşı alan vatandaşlar için bankalardan promosyon almak oldukça önemli bir ek gelir kaynağı. Ancak bu promosyonlardan yararlanabilmek için belirli süreçleri takip etmek gerekiyor.

Emekli maaşını taşımak isteyenlerin öncelikle yeni bankalarına bu durumu bildirmesi gerekiyor. Bu bildirim banka şubeleri veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Daha sonra, emekli maaşını taşıyan bankalar promosyon tutarını belirleyip ödeme yapıyor.

BİM'de bir ilk bu ürünlerin hepsine yüzde 50 indirim geldi BİM'de bir ilk bu ürünlerin hepsine yüzde 50 indirim geldi

Emekli promosyonlarıyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ödemelerin 28 Mart itibarıyla başlayacağını duyurdu. Ayrıca, diğer bankalarla da görüşmelerin devam ettiğini ve kısa süre içinde yeni gelişmelerin yaşanabileceğini belirtti.

Özel bankaların güncellediği promosyon tutarlarına göre, emekli maaşı aralığına bağlı olarak değişen ödeme miktarları bulunuyor. Her bankanın kendi uygulaması doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği de belirtiliyor.

Şu anda, protokol imzalanan bankalar arasında Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Denizbank, Fibabanka, ING Bank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Odea Bank, QNB Finansbank, ve Şekerbank bulunuyor. Bu bankalardan emekli maaşı alanlar belirlenen süreçleri takip ederek promosyon başvurularını yapabilirler.

Son olarak, ölüm aylığı alan vatandaşların da promosyonlardan yararlanabileceği ve ölüm aylığı alanlara 5 bin TL promosyon ödemesi yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU