Avrasya Basın Yayın Birliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünü ziyaret etti Avrasya Basın Yayın Birliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünü ziyaret etti

Kentte gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 18 dereceye kadar düşerken, kar ve tipi nedeniyle Bayburt - Erzurum Kop Dağı Geçidi mevkii ve Bayburt - Gümüşhane karayolu ulaşıma kapanmıştı. Karayolları ekipleri, bu bölgelerde tuzlama ve kar küreme çalışmalarını sürdürdü.

Ayrıca, kapanan 50'e yakın köy yolunda İl Özel İdaresi ekipleri yoğun bir çalışma yürüttü. İş makineleriyle birer birer yeniden ulaşıma açılan köy yolları, köy sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı ve İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür edildi.

Kent merkezinde ise Bayburt Belediyesi ekipleri, kar yağışının ardından cadde ve sokaklarda kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Yol ve kaldırım temizliği yaparak vatandaşların güvenli bir şekilde dolaşmasını sağladılar.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı son değerlendirmelere göre, bugün Bayburt ve çevresinde aralıklı kar yağışları bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olabileceği, buzlanma ve don olaylarının görülebileceği uyarısında bulunuldu.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT