Baykar, dünyanın en büyük SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) üreticisi ve ihracatçısı olarak toplumsal ve insani yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye'nin milli ve özgün SİHA sistemlerini geliştiren Baykar, 2023 yılında vergi ödemeleri ve bağışlarıyla ülkeye 12.2 milyar TL'lik doğrudan katkı sağladı.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, toplumsal ve insani yardım faaliyetlerinin devam ettiğini vurguladı. Ayrıca, Baykar'ın vergi rekortmenleri listesinde öne çıktığını belirtti. 2021 ve 2022 yıllarında vergi rekortmenleri listesinin zirvesinde yer alan Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar, 2023 yılında toplamda 800 milyon TL gelir vergisi ödediler.

Baykar, toplumsal sorumluluğunu en üst seviyede tutarak deprem gibi felaketlerde de aktif rol alıyor. 6 Şubat 2023'teki deprem felaketi sonrasında, bölgeye yardım ekipleri göndererek 2000 kişilik konteyner kent kurdu ve depremzedelere yönelik aşevleri açtı. Bununla birlikte, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş'ta depremzedelere teslim edilmek üzere 1012 kalıcı konut inşa ediyor.

Mazlum Filistin halkına yönelik de Baykar'ın insani yardımları dikkat çekiyor. Zulüm altında var olma mücadelesi veren Filistin halkına toplamda 5 milyar TL'lik bağış yapıldı.

Öğretmen Adaylarına "Devrim Niteliğinde" Atama Değişikliği: KPSS ve Mülakat Yeterli Olmayacak Öğretmen Adaylarına "Devrim Niteliğinde" Atama Değişikliği: KPSS ve Mülakat Yeterli Olmayacak

Baykar aynı zamanda Türkiye'nin savunma ve havacılık sektöründeki ihracat liderlerinden biri konumunda bulunuyor. Geçen yıl 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Baykar, savunma ve havacılık sektöründeki ihracatın üçte birinden fazlasını tek başına gerçekleştirdi.

Selçuk Bayraktar, yaptığı açıklamada, Baykar'ın toplumsal ve insani yardım faaliyetlerinin hız kesmeden devam ettiğini belirtti ve 2023 yılında ülkeye sağladıkları doğrudan katkının önemine vurgu yaptı.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN