İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatili süresince yaşanan trafik kazalarıyla ilgili endişe verici bir açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, bayramın ilk 6 gününde meydana gelen trafik kazalarında 48 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 184 kişinin ise yaralandığını belirtti.

Bolu Dağı Tüneli'nde Çalışma Başlıyor: İstanbul İstikameti 50 Gün Trafiğe Kapalı Bolu Dağı Tüneli'nde Çalışma Başlıyor: İstanbul İstikameti 50 Gün Trafiğe Kapalı

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Bakan Yerlikaya, vatandaşların memleketlerine dönüş yolculuklarının başladığını ve bu nedenle trafik yoğunluğunun arttığını ifade etti. Açıklamasında, aşırı hız yapmamaya, araçlarda ve otobüslerde emniyet kemerlerinin takılmasına özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Yerlikaya, bayram tatili süresince trafik denetimlerinin devam ettiğini belirtti. 11 Nisan 2024 Perşembe günü yapılan denetimlerde 635 trafik kazası meydana geldiğini, 391.472 aracın denetlendiğini ve 23.813 araca hız ve radar işlemi uygulandığını aktardı.

Bayram tatilinin ilk 6 gününde toplamda 3706 trafik kazası meydana geldiğini ve bu kazalarda 48 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 6184 kişinin yaralandığını belirten Bakan Yerlikaya, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Ayrıca, vatandaşlara "Hayatla Yarışılmaz, Yolculuklar sevdiklerimize kavuşmak içindir, ayırmak için değil" uyarısında bulundu.

Muhabir: AYŞE SANCAK