Muhtarlık seçimleri ve taşıma nedeniyle Trabzon Ortahisar Belediye nüfusu 330 binden 317 bine indi.
Arsin ve Hayrat başta olmak üzere köylere yaklaşık olarak 13 bin nüfus kaçmış!
Ortahisar Belediye Başkanı AK Partili Av. Ahmet Metin Genç’in basın buluşması bu verilerle başladı. Zorlu Grand Otel’de gerçekleşen basın buluşmasını Genç’in özel kalem ve basın ekibi güzel organize etti.
Başkan Genç, 5 yıl öncesinin başlıklarını hatırlattı ve bu başlıklar üzerinden yapılanları ve yapılmayanları aktardı.
Kültürel Belediyecilik dedi. Tarih müzesi önemli bir hizmet. Kentin hafızası. 7088 vesika Trabzonlulardan taderik edildi.
Başkan, Basın müzesinin sözünü verdi. İlginç, Basın müzesinin önemli arşivini oluşturacak İstikbal Gazetesi’nin 131 nüshasının Amerika’ya kaçırıldığını bu buluşmada Trabzon basın tarihini belgeselleştiren Tahir Orhan’dan öğrendik.
Sokak iyileştirmeleri Bakırcılar da hayata geçti. Ek olarak Kemeraltı 2. ve 3.etabını Kültür Bakanlığının üstlendiğini Genç müjdeledi.
Bir başka başlıkta sosyal belediyecilikti.
HİSARAY Projesi ile birlikte bu alanda ciddi çalışmalar yaptıklarını aktardı. Kadınların el sanatları üretimine teşvik ile istihdama ciddi katkı sağladıklarını  303 vatandaşa  da evde bakım hizmeti verdiklerini aktardı.
Ahmet Metin Genç, şehitleri ve yakınlarını unutmadı. Pazarkapı’da ofis tahsis edeceğini söylerken hemşehri derneklerine bu imkanı sunmaya gayret edeceğini ifade etti.
Ortahisar Belediyesi’nin çevreci belediye olma çabasını rakamlarla verdi: 5 yılda 43 bin Fidan dikimi gerçekleştirilmiş. Genç, Doğalgaz konusunu da şöyle özetledi:
‘Bir belediyenin öncelikli iki konusu vardır. Vatandaşlara meskenlere sağlıklı içmesuyu götürmek ve yine onlara temiz bir hava ve çevre sunmak. Trabzon’da 100 bin eve doğalgaz kutusu ulaştırıldı fakat 64 bin civarında bir doğalgaz kullanımı var. Yasadan kaynaklanan yaptırım hakkımız var ama bunu henüz kullanmadık.’
Trabzon’da en fazla merak edilen Avni Aker ve çevresi idi.
Avni Aker’in son planlamasında Yavuz Selim stadının butik olarak yapılacağını aktaran Başkan Genç, ‘TOKİ 2019 yılı içinde millet bahçesini ihale edecek. Eğer millet bahçesinde bir yapı olacaksa bir kültür ve sanat merkezi olmalı diye görüşümüzü belirttik’ dedi.
Hizmet Belediyeciliği,
Genç, belediyenin ruhit hizmetlerini yerine getirdiğini söylerken, ‘Büyükşehir ile birlikte Narlıbahçeyi dönüşümden çıkardık. Doğru bir karar aldığımızı düşünüyorum. Çünkü yıkımı geçikiyor. Başlansa diğer dönüşümler gecikecek. Vatandaşlarımız orada binalarını kiraya bile veremediler. Trabzon’da güçlü müteahhit ortaklıkları var. Müteahhitler konsorsiyumu ile Narlıbahçe’nin dönüşümü mümkün olacaktır.’
Basın toplantısında Değirmendere Çimento fabrikasının bulunduğu alan da önemli bir bölümü teşkil etti. Burası ile ilgili Genç şu bilgileri paylaştı:
‘Çimento fabrikası ve çevresindeki sanayi bölgesinde 471 esnaf var. O esnafların birçoğu sıhhı olmayan şartlarda çalışma yapıyor. Görüştük ve o bölgeyi Büyükşehir adayımız Murat Zorluoğlu beyle de çalıştık. Esnafları taşıyacağız. O bölgede Otogar ile birlikte yaşam alanları inşa edeceğiz.’
Çimento Fabrikasının bulunduğu alanla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun hakkını teslim edeyim.
Aşkale Çimento yönetimi fabrikayı orada tutmak için Ankara’yı ayağa kaldırdı. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu Bakanlar, Genel Başkan yardımcıları aradı. Ama o geri adım atmadı. Çimento fabrikasını yıktırdı, Akolukta yer tahsisi yaptı ve Değirmendere’ye nefes aldırdı. Yeşertecek olan da Zorluoğlu ile Genç olacak.   
Başkan Ahmet Metin Genç 5 yıllık döneme dair,
-Pelitli kentsel dönüşümü tamamladık,
-Aygören vadisinin 1/1000’lik planlarına başlandı.
-Zağnos ve Tabakhane’deki akvaryumun tünel kısmı açıldı.
-Mağmat’ta 600 dönüm alan mera vasfından çıkarıp belediyeye tahsis edildi.
Genç, Boztepe’de Güneş Kuleyi inşa etmek istiyoruz bilgilerini verdi.
Genç katılımcı belediyecilik konusunda çarpıcı başlığı da muhtarlardı.
Ortahisar belediyesi muhtarları destekledi.
85 mahalle muhtarı ile 23 toplantı yapıldı, hepsi Leptopla ödüllendirildiler.
Ahmet Metin Genç Trabzon’da 2001’den buyana bir taban oluşturdu.
2019 31 Mart adayı olarak da siyaset ve yerel yönetim olarak önünü açtı.