‘CHP’de gençliği yaşadım. CHP’de evlendim. CHP’de çocuk sahibi oldum. Hayatı CHP’de öğrendim’ diyen Çakıroğlu, partinin gönüllüsü olarak hayata devam edeceğini söyledi.

CHP Trabzon il başkanı Mustafa Bak, Çakıroğlu’nu pasta keserek uğurladı ve emekleri için teşekkür etti. Bak, “Aysen 30 yıldır burada. Bizim evladımız. Benim bir şansım var. Aysen 15 il başkanı gönderdi. Ben de onu gönderen il başkanı olarak tarihe geçtim. Şaka bir tarafa emekleri için çok teşekkür ediyoruz. Masası burada. İstediği zaman gelebilir” dedi. Çakıroğlu’nun zaman zaman gözleri dolarken, partiden asla kopmayacağını söyledi.
 

SANKİ SENE 1990

Trabzon Büyükşehir olsa da küçüktür. Küçük dediysek kişiler anlamında. Herkes birbirini tanır. Herkesin birbiri ile mutlaka bir anısı bir geçmişi vardır. AK Partili Turan Arslan ile CHP’li Ahmet Kaya gibi. Turan Arslan AK Parti Ortahisar teşkilatında yönetici olarak görev yaptı. Belediye meclis üyeliği için aday oldu. Ahmet Kaya, CHP’de milletvekilliği yaptı. Ortahisar belediye başkanlığına aday oldu ve kazandı. Arslan ve Kaya, çocukluklarını Değirmendere’de geçirdiler. Arslan, Kaya’yı makamında ziyaret ederek, 34 sene önce yani 1990 yılında birlikte top oynadıkları fotoğrafı takdim etti. Anıları yad ettiler. İkisinin de gözleri doldu ve “Giden zaman geri gelmiyor. Önemli olan dostluk” dediler.
 

BAŞKAN ÇÖPE ÇIKTI

Başlığı görünce siz de şaşıracaksınız. Ama gerçek. Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, kıyafetlerini giydi ve çöp toplamaya çıktı. 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısı ile Köse, kendilerini çalışan ekip arkadaşlarının yerine koydu. Çöp arabasının arkasına bindi ve çöp topladı. Köse, “Giresun’umuzu birlikte güzelleştireceğiz” dedi.

İSKENDER AİLESİNİN ACI GÜNÜ

MEKAP Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk İskender ve Secaettin İskender’in babası, Mehmet Salih İskender (90) hayatını kaybetti. İskender’in cenazesi dün Erdoğdu Mahallesi Kanuni Süleyman Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Bostancı Aile Kabristanlığı’nda defnedildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Arsin Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Sakarya ile spor, siyaset ve iş dünyasından birçok isim katıldı.

KENDİNİ EMNİYETE ALDI

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçe belediye başkanı Ahmet Keleş’le, ilçe emniyet müdürlüğünde karşılaştık. Başkan Keleş, polis teşkilatı ile akşam çayı içip derin bir sohbete dalmıştı. Polislerin masasına misafir oldu. Çayları yudumladılar. Başkan Keleş, “Emniyet teşkilatımızın çayı da lezzetli. Kahramanlarımıza hayırlı görevler diliyorum” dedi.
 

İŞÇİLER ÇALIŞTI, İŞÇE OLMAYANLAR BAYRAM YAPTI

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da 1 Mayıs geride kaldı. Her sene olduğu gibi bu sene işçiler mesaideydi. Devlet memurları, sendika temsilcileri, öğrenci grupları kısaca işçi olmayanlar meydanlara çıktı. Kimse kendisini çocuk bir işçinin yerine koymadı. Veya evine ekmek götürebilmek için okulunu yarıda bırakıp sanayide ağır işlerde çalışan gençleri. Yürüdüler, slogan attılar. Devleti eleştirdiler. Hepsi evine gitti. Ay sonu en az 40 bin TL maaşlarını alacaklar. Kısacası, işçi olmayanlar bir işçi bayramını kutladı. Bu terste bir işlik var açıkçası.
 

YERİ GELDİ Mİ KAZMA DA ALIRIZ

Trabzon’un Ortahisar ilçesi ile aynı isimde olan Ortahisar Mahallesinin muhtarı Süleyman Kara ile karşılaştık. Trabzon Valiliğinin önünden geçen Refik Cesur Caddesi’nde yenileme çalışmaları yapılıyor. Muhtar Kara, işçiler gelmeyince eline kazma kürek aldı yolda düzenleme yaptı. Kara, “Her zaman resmiyet olmaz. Yeri geldiği zaman kazmayı küreği elimize alıp çalışmasını da biliriz. Önemli olan halkımıza hizmettir” dedi.
 

YENİDEN

Trabzonlu şair Sadık Mutlu Ayan, ‘Yeniden’ raflarda yerini aldı. Trabzon’u çok seven ve Trabzon özlemi ile dolu olan Ayan, kaleme aldığı gurbet ve hasret dolu şiirlerinin yer aldığı kitabına ‘Yeniden’ ismini verdi. Kitap raflarda yerini aldı. Biz de aldık ve okuduk. Şiirler gerçekten çok güzel. Şiir severlere kitabı alıp okumalarını tavsiye ederiz. Kitap içindeki bir dörtlüğü de sizinle paylaşalım:

"Kazanmanın sevincini yaşamak

Hakim Aksoy’dan Başkan Genç’e Hayırlı Olsun Hakim Aksoy’dan Başkan Genç’e Hayırlı Olsun

Galip çıkmak ağır bir yenilgiden

Zafere uzanmak

Yeniden"

Editör: Ayşe Sancak