E-Devlet üzerinden adınıza biriken parayı öğrenmek için hızlı işlemlerle binlerce liranızı kontrol edebilirsiniz.

Milyonlarca vatandaşın farkında olmadığı bu ödemeler, 'Şahıs Ödemeleri Sorgulama' seçeneğiyle kolayca öğrenilebilir.

Vatandaşlar, sağlık, eğitim, vergi dairesi, sosyal güvenlik kurumu, askeriye, banka gibi birçok devlet kurumundan alacaklı olabilirler. E-Devlet üzerinden yapılan bu kontrol ile adınıza yapılmış ödemeleri hızlı ve kolay bir şekilde görebilirsiniz.

E-Devlet üzerinden yaptığınız sorgulama sonucunda adınıza bir ödeme görünüyorsa, bu parayı kolaylıkla hesabınıza aktarabilirsiniz. Şahıs ödemesi alan vatandaşlar, ödemeyi almak için kendi adlarına tanımlı bir banka hesabı kullanarak birikmiş paralarını çekebilirler.

Evlilik Maliyetleri Göz Korkutuyor: Fiyatlar Nikahın Önünü Alıyor Evlilik Maliyetleri Göz Korkutuyor: Fiyatlar Nikahın Önünü Alıyor

Banka hesabı bulunmayan vatandaşlar ise PTT üzerinden de kolay bir şekilde ödemelerini temin edebilirler. Bu sayede adlarına yapılmış ödemeleri daha hızlı ve pratik bir şekilde alabilirler.

Rapor parası ve emzirme yardımı genellikle 15 gün içinde hesaplara yatarken, tıbbi malzeme, yol ödemesi, diş ödemeleri gibi diğer ödemelerin işlemleri daha uzun sürebilir ve 2-3 ay gibi bir zaman alabilir.

Kaynak: Haber Merkezi