Bitcoin'in fiyatı gün içinde 59 bin doları aşarak 60 bin dolar seviyesine yaklaştı. Kasım 2021'de tarihi zirvesini gören Bitcoin, şu an 59 bin 100 dolar seviyesinden işlem görüyor. CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin haftalık yüzde 13.5, aylık ise yüzde 38'in üzerinde bir artış kaydetti.

Toyota, Dacia Duster'dan ucuza araba çıkarttı: Kısa süre bu rakama satılacak Toyota, Dacia Duster'dan ucuza araba çıkarttı: Kısa süre bu rakama satılacak

Toplam kripto piyasası kapitalizasyonu da son 24 saatte yüzde 2.85 artarak 2.19 trilyon dolara yükseldi. Dijital varlık yatırım fonu ARK36'nın kurucusu Mikkel Morch, Bitcoin'in yükselişiyle ilgili olarak Cointelegraph'a verdiği demeçte, bu rallinin sadece grafikteki rakamlarla sınırlı olmadığını belirtti. Morch'a göre, kurumsal yatırımcılar arasında kripto para birimlerine olan güvenin artması ve ABD'de ETF'lerin onaylanması yeni bir iyimserlik dalgası yarattı.

ETF'lerin onaylanması ticaret hacimlerini artırırken, kripto bağlantılı firmaların daha geniş bir çevrede ön plana çıkmasına da katkı sağlıyor. Bu gelişmeler, Bitcoin ve diğer kripto paraların geleceği konusunda yatırımcılara güven veriyor ve yeni zirvelerin kapısını aralıyor.

Muhabir: BİROL SANCAK