Arabası olan yok artık diyecek: 4 gün sonra dev zam geliyor Arabası olan yok artık diyecek: 4 gün sonra dev zam geliyor

Bitcoin, 51 bin 600 dolar seviyesine yükselerek Kasım 2021'den beri en yüksek seviyeyi gördü. BTC, dün açıklanan ABD enflasyon verisiyle birlikte kısa bir ara verdiği yükseliş trendine bugün tekrar devam ediyor.

Dün açıklanan ABD verilerinin ardından sert bir düşüş yaşayan ve 48 bin 300 dolar seviyesine kadar gerileyen Bitcoin’de fiyatın 51.000 doları aşması büyük bir heyecan yarattı. Bir diğer önemli gelişme ise Bitcoin’in market hacminde yaşandı. BTC, 5 Aralık 2021 tarihinden sonra ilk kez 1 trilyon dolar seviyesini aşarak dikkatleri üzerine çekti.

Analistler, bu seviyedeki alım opsiyonlarının yatırımcıların yükseliş beklentisi içinde olduğunu gösterdiğini belirtirken, yüksek seviyelerdeki toplu alım opsiyonlarının tecrübeli yatırımcılar arasındaki yükseliş eğilimini yansıttığını ifade etti. Ancak bazı analistler, yükselişin devam edeceğini düşünürken bazıları da bu seviyelerden bir düzeltmenin gelebileceği konusunda yatırımcıları uyarıyor.

Bitcoin'in yükseliş trendini etkileyen faktörler arasında, Nisan ayı sonunda veya Mayıs ayının başında gerçekleşecek olan Bitcoin Halving etkinliği de bulunuyor. 4 yılda bir yapılan Bitcoin Halving'in yanı sıra, Fed'in faiz indirim sürecine başlayabileceği beklentisi de kripto para piyasasını etkileyen önemli unsurlar arasında yer alıyor. Bu faktörler, Bitcoin ve diğer alt coinlerin yükselişini destekliyor ve Bitcoin'in Aralık 2021'den bu yana ilk kez 50 bin dolar seviyesinin üzerine çıkmasını sağlıyor.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU
 

Editör: Doğukan ÖZKURT