Genel Kurula AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora ve Muhammet Balta’nın yanı sıra TESOB Başkanı Metin Kara, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay İYİ Parti Trabzon il Başkanı Hasan Sakan, Saadet Partisi Trabzon il Başkanı Cevat Kurt ve çok sayıda esnaf katıldı. Genel Kurulda seçime tek liste katılan mevcut Başkan Metin Kara, “Bize bütün iktidarlar destek vermiştir. AK Parti ise bunu artarak devam ettirmiştir. Esnaf ve Sanatkârlar ekonominin kılcal damarlarını omurgasını oluştururuz. Kırık bir omurgayla yaşam sürdürülemez. Bizim hepimizin dik olmamız gerekir. En büyük sorunlarımızdan bir tanesi de mali sicil sorunudur. Bu sorunu asla ve asla çözemedik. Bankalarla itilafa düşen çok sayıda esnafımız kredi kullanmakta sorun yaşıyor. Krizlerden en çok etkilenen kesim bizlerizdir” dedi.

Her Türlü Önlemi Alıyoruz! 

Salih Cora konuşmasına Çanakkale Zaferini anarak başladı. “Esnafımız iyi ahlaklı, doğru, hoş görülü, vatanına milletine bağlı kişilerdir. Esnafımızın her türlü ihtiyacına önem gösteriyoruz. Devlet esnafı korumakla yükümlüdür. İktidara geldiğimiz günden bu yana çok şey yaptık. Trabzon tarih, kültür, sanat kenti bir o kadarda ticaret şehridir. Esnafımızın sıkıntısını çözülmesi için her türlü önlemi alıyoruz. Her türlü talepte yanlarındayız.” dedi. Muhammet Balta, “Trabzon’da Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun önderliğinde toplantılar yapıyoruz. Arap ülkelerinden, Türk Cumhuriyetlerinden kardeşlerimiz geliyor. Buraya döviz bırakıyorlar. Trabzon’daki esnafın kalkınmasına Trabzon’un kalkınmasında etkili oluyorlar. Elimizdeki imkânları geliştirmek için önümüze bakmayız. Geçtiğimiz günlerde Bilim Bakanımızla toplantı gerçekleştirdik. Yatırım adası ile ilgili. Çok sağ olsunlar Trabzon’u çok önemsiyorlar. Trabzon’da şehir hastanesi planlanıyoruz. İnşallah Trabzon bu senenin sonunda her şey bitip şehir hastanesine kavuşacak. Cumhurbaşkanımızla konuşmamızda 2’nci devlet üniversitesini yapılacağını söyledi. Bunun yanında Kanuni Bulvarı, yollar, sağlık merkezleri yapılıyor. Biz esnafımızın yanındayız. “ dedi. 

Metin Kara’nın Yönetimi

Kara’nın listesi ise şöyle; ASİL ÜYELER Metin Kara Şükrü Bekar Hayri Köksal Mustafa Pehlivan Mehmet Yılmaz YEDEK ÜYELER Ömer Faruk Pehlivan Zühtü Bekar Aydın Yılmaz Şener Sürün Yılmaz Bayraktar
Editör: TE Bilisim