Elmas ve Mehmet Kartal çiftinin kızı olan Fatmanur, ailesiyle birlikte 40 yılı aşkın süredir pazar alanlarında domates, marul, soğan, havuç gibi ürünleri satarak geçimlerini sağlıyor.

Başakşehir'de Çocukların Tehlikeli Oyunu: Silahla Arkadaşını Kovaladılar Başakşehir'de Çocukların Tehlikeli Oyunu: Silahla Arkadaşını Kovaladılar

5Dcfb8Dd C4D7 4Dff 9577 Dab3B813D20C
Nallıhan Şehit Hulki Beydili Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci olan Fatmanur, 7 yaşından bu yana pazar tezgahında satış yaparak, ailesine yardımcı oluyor ve üniversite eğitimi için para biriktiriyor.

Ac3D6C17 74E1 4Dc4 B166 4246A331Da46
Fatmanur Kartal, her boş vaktinde pazara geldiğini ve aile ekonomisine katkı sağlamak için çalıştığını belirtiyor. "Daha iyi bir üniversite kazanmak için çalışıyorum" diyen Kartal, 7 yaşından beri pazarcılık yapmanın verdiği deneyimle artık kendisinin bu işi yapabilecek durumda olduğunu ifade ediyor. Kazandığı paraları üniversite eğitimi için harcamayı planlayan Kartal, bu işi bir hayat dersi olarak gördüğünü ve ileride "baba mesleği" olarak kabul edeceğini söylüyor.
Fatmanur Kartal'ın annesi Elmas Kartal, kızıyla gurur duyduğunu belirterek, onun hem okuyup hem de ailesine yardım etmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade ediyor. Babası Mehmet Kartal ise kızının pazarlarda büyüdüğünü ve ilkokuldan beri yanlarında olduğunu dile getiriyor. Her iki ebeveyn de Fatmanur'un çabalarından ve emeklerinden gurur duyduklarını belirtiyorlar.
47F5D722 7Bd8 4F0E 914D Dbbc75F9C426

Kaynak: İHA