Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, Adıyaman, Ağrı, Aydın, Burdur, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Kilis, Osmaniye, Rize, Siirt, Şırnak, Tekirdağ ve Van olmak üzere toplam 19 ilde operasyonlar düzenlendi.

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, açıkladı Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, açıkladı

Jandarma ve Emniyet Müdürlüklerinin koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapma, terör örgütüne yardım ve yataklık etme suçlarından toplamda 147 şüphelinin yakalandığı belirtildi. Operasyonlarda şüphelilerin sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, illegal faaliyetlerde bulundukları ve örgüte yönelik eylemlerde yer aldıkları tespit edildi.

Özellikle İstanbul merkezli olarak Ankara ve Şanlıurfa'da gerçekleştirilen operasyonlarda, bölücü terör örgütünün basın yapılanması içerisinde faaliyet gösteren ve örgüt lehine propaganda yapan haber sitelerinde çalışanların da yakalandığı bildirildi. Operasyonlar neticesinde çok sayıda ruhsatsız tabanca, av tüfeği, plastik el bombası ve dijital materyal ile örgütsel dokümanlara el konuldu.

Bu operasyonlar, Türkiye'nin terörle mücadelesinde kararlılığını gösterirken, halkın güvenliği ve ülkenin bütünlüğü için yapılan önemli adımların bir yansıması olarak değerlendiriliyor.
 

Editör: Birol Sancak