Yeni yılın ilk gününde yürürlüğe giren düzenlemelerle işletmelerin fiyat listelerini görünür yerlere koyma zorunluluğu getirildi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, cezaların sadece 2 bin 172 TL olmayacağını, ürünlerle çarpılıp artacağını ve caydırıcı cezaların uygulanacağını belirtti.

Yeni düzenlemeler kapsamında işletmelerin fiyat listelerini görünür yerlere koyması gerekiyor. Kurala uymayan işletmelere para cezası verileceği de duyuruldu. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan cezaların yalnızca 2 bin 172 TL olmayacağını, ürünlerle çarpılıp artacağını ve caydırıcı cezalar verileceğini belirtti. 

İşletmeler masalarda ve kapılarında menüleri fiyatlarıyla görünür şekilde paylaşmak zorunda kalacak. 1 Ocak tarihi itibariyle yeni düzenlemeye uymayan işletmeler zabıtalar tarafından ceza alacak. 

Mahmut Gürcan konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Menü yönetmeliği yılbaşı itibariyle yürürlüğe girmiş olacak. Restoran, kafe gibi işletmelerin kapı önünde, vatandaşın görebileceği şekilde menü asmak ve fiyatlarını duyurmak zorunda olacak.' 

Kaynak: Haber Merkezi