Seçimi kazanan Hasan Asan'ın 2017 yılında Uzungöl'de yaptığı apart otel ile ilgili imar suçu nedeniyle aldığı adli ceza dolayısıyla muhtar olamayacağı iddiası üzerine, Asan'ın da seçimi kaybeden Toprak'ın benzer bir suç kaydı bulunduğunu belirtmesi, İlçe Seçim Kurulu'nu zor durumda bıraktı. Kurul, her iki adayın da muhtar olma yeterliliğine sahip olmadığına karar vererek, yeniden seçim yapılmasına karar verdi.

Oyman Makine'den İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda Örnek Uygulamalar Oyman Makine'den İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda Örnek Uygulamalar

Yaşanan bu olayla ilgili olarak, Hasan Asan ve eski muhtar Yakup Toprak açıklamalarda bulundu. Asan, 2017 yılında yaptığı apart otel nedeniyle ceza aldığını ancak daha önce rakibini şikayet etmediğini belirterek, rakibinin kendisini şikayet etmesi üzerine karşılık verdiğini ifade etti. Benzer şekilde, Toprak da rakibinin kendisini şikayet ettiğini ve aynı suçu işlediğini tespit ettikten sonra harekete geçtiğini dile getirdi.

İlçe Seçim Kurulu'nun aldığı karar üzerine, Yaylaönü Mahallesi'nde 2 Haziran 2024 tarihinde yeniden seçim yapılacak ve her iki aday da muhtarlık yarışına giremeyecek.

TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Birol Sancak