Çaykur Rizespor, Süper Lig'de geride kalan 29 maçta 12 galibiyet, 6 beraberlik ve 11 yenilgi alarak topladığı 39 puanla 7. sırada yer alıyor. Yeşil-Mavililer, sezonu ilk 5 içinde tamamlamak için kalan maçlara odaklanırken, aynı zamanda gelecek sezonun planlamalarına da başladı.

Teknik Direktör İlhan Palut, gelecek sezon için kadro revizyonu yapmak amacıyla harekete geçti. Palut'un öncelikli tercihi, Nottingham Forest'tan bir yıllığına kiralanan 32 yaşındaki ön libero Shelvey'in takımda kalması yönünde oldu. Ancak diğer kiralık oyuncular Arjantinli forvet Gaich ve Brezilyalı kanat oyuncusu Gustavo'nun ise takımda düşünülmediği belirtildi.

Trabzonspor'un Genç Yıldızı Poyraz Efe Yıldırım, Şampiyonluğun Mimarı Trabzonspor'un Genç Yıldızı Poyraz Efe Yıldırım, Şampiyonluğun Mimarı

Planlama

Öte yandan, İstanbulspor'dan kiralık olarak kadroya katılan orta saha oyuncusu Muammer Sarıkaya'nın durumu ise sezon sonuna kadar göstereceği performansa bağlı olarak değerlendirilecek. Palut, sözleşmeleri sezon sonunda sona erecek olan kaleciler Gökhan Akkan ve Tarık Çetin'in ise kesinlikle takımda kalmasını istiyor.

Çaykur Rizespor'un gelecek sezon için yapacağı transfer hamleleri ve kadro revizyonu, takımın önümüzdeki dönemdeki performansı açısından kritik bir rol oynayacak. Palut'un belirlediği plan doğrultusunda yapılacak hareketler, kulüp yönetimi ve taraftarlar tarafından merakla bekleniyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU