Mobil Operatörlerin Faturalara Yapacağı Zam Vatandaşı İsyan Ettiriyor

Kurum, yaklaşan tarihte açıklanacak olan yeni azami ücret tarifesiyle birlikte operatörlerin tarife ve paket fiyatlarında artış yapacağını belirtiyor.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, BTK'nın operatörlere yönelik "tavan fiyat uygulaması" sorunu çözmede yetersiz kaldı. 1 Nisan'da açıklanacak olan yeni "azami ücret tarifesi"nin ardından da operatörlerin fiyatlarını yükselteceği öngörülüyor.

Karadeniz Bölgesi Depremlerle Sallanıyor: Son Depremler ve İzlenen Gelişmeler Karadeniz Bölgesi Depremlerle Sallanıyor: Son Depremler ve İzlenen Gelişmeler

BTK, operatörlerin konuşma ve SMS ücretlerini belirlemek için 6 ayda bir güncellediği "Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi" ile bir tavan sınırlaması getiriyor. Ancak, internet ücretlerinde serbest piyasa koşulları geçerli olduğu için operatörler, esas zamlı tarifeleri genellikle internet paketleri için uyguluyorlar.

1 Nisan tarihinde dakika ve SMS tavan fiyatlarının artırılması beklenirken, taahhüdü uzatmak isteyen abonelerin yeni zamlı paketlerle karşılaşabileceği uyarısı yapılıyor.

Zamdan etkilenmemek isteyen abonelerin, taahhüdünü uzatmak için yeni tarife ve paketlerini 1 Nisan tarihine kadar güncellemeleri gerekiyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK