'BU ŞEHRİN ÇOCUĞUYUM'

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Saral ise, “ Ben bu şehrin çocuğuyum. Trabzon’un sokakları, kara taşlarla döşenmiş, her sokağında ayrı koku olan, kadınların sokakları süpürerek o sokağı temizlediği şehirde büyüdüm.  Küçük limanla balık tutmamızı, Ayasofya Sahili’nde denize girmelerimizi unutamıyorum. Trabzon ruhunu hep yaşıyorum.  Üniversiteyi bitirdikten sonra çoğu Trabzonlu gibi gurbete çıkma durumunda kaldım. Kamuda çalıştım. Kamu yönetimi yüksek lisansı yaptım. Gurbetin aslında ne demek olduğunu, insanın içinde yaşadığı acıyı, özlemi çok iyi bilirim. O yüzden Trabzon’dan hiç kopmadım. Elimden gelenin her şeyi Trabzon’u temsil etme adına yapmaya çalıştım. Mesleğinizde başarılıysanız, topluma, insana, millete faydanız varsa siz aslında hem bulunduğunuz, doğduğunuz şehre hizmetinizi yapıyorsunuz, hem de ülkeye.  Özel sektörde çalıştım. Yurt dışında Telekom sektöründe çalıştım. En son Enerji Bakanlığında kamuda daire başkanlığı görevini yaptım. Oradan kendi isteğimle emekliye ayrıldıktan sonra yenilenebilir enerji alanında danışmanlık yapıyorum” dedi. 

Trabzon'da 1 Mayıs Coşkusu: Emek ve Dayanışma Günü Kutlamaları Trabzon'da 1 Mayıs Coşkusu: Emek ve Dayanışma Günü Kutlamaları

300’E YAKIN KANUNUN BELİRLİDĞİ GÖREVLER VAR

Projeleri ile ilgili gelen soruya ise Saral, “Trabzon’un sorunlarını biliyoruz. Kentleşme, imar, yol, temiz içme suyu, alt yapı sorunu. Klasik belediyecilik ile sosyal belediyecilik olarak değerlendirildiğinde büyükşehir belediyesinin 300’e yakın kanunun belirlediği görevi var.  Trabzon’un, hem klasik, hem de sosyal belediyecilik bağlamında sorunları var. Benim yaklaşımım bu şehir için kim iyilik düşünüyorsa Allah yolunu açık etsin. Ben iyi yapanın kabul edip üzerine taşımaktır. İnsanlarla bir meselem yok. Onları rakipler olarak değil, yol arkadaşı olarak görüyorum. Çıktınız bu yolda rakibiniz ne kadar iyiyse, siz de o kadar iyisinizdir. Evet onların avantajı var gibi görünüyor olabilir burada siyaset yapmışlar. Vatandaşımız karar verirken, birbirlerinin aynı insanları mı yoksa tamamen bunlardan farklı yeni bir nefes mi değerlendirmek ister. Vatandaşımız o teveccühü gösterecektir" diye konuştu. Saral şöyle devam etti: Umuyorum Trabzon kazanacak. Trabzon’u dönüştüreceğiz.. Trabzon’un sorunlarına neşter vurup her birini teker teker çözeceğiz.  ”
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Birol Sancak