Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, CHP'li Ankara, İzmir ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri'nin SGK prim borçlarını ödeyememe durumunu açıkladı. Bakan Işıkhan, özellikle Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin SGK'ya olan borcunun son 5 yılda 20 kat arttığını belirtti. Ankara'nın 5 yıl önce 200 milyon TL olan borcunun bugün 4,5 milyar TL'ye ulaştığını söyledi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da daha önce yaptığı açıklamalarda, Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin beceriksizliğini ve usulsüzlüklerini dile getirmişti. Sayıştay raporları da bu durumu doğrulamıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde de benzer şekilde usulsüzlükler tespit edildiği belirtildi. İETT'nin borçlanma limitini aştığı ve İBB'nin borç stokunun yasal sınırı geçtiği ifade edildi. Sayıştay, İETT'nin 2021 ve 2022 yıllarında borçlanma sınırını aştığını ve mevcut borçların ödenmesi gerektiğini bildirdi.

Sigara tiryakileri şokta: Market ve bakkaldan satıştan kaldırıldı Sigara tiryakileri şokta: Market ve bakkaldan satıştan kaldırıldı

CHP'li Büyükşehir Belediyelerinin ekonomik yönetimindeki sorunlar ve artan borçlar, Türkiye'nin gündemine oturmuş durumda.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN