İsim olarak Hasan Süha Saral öne çıkıyor. Peki, Hasan Süha Saral kimdir ve kariyeri nasıl bir yolculuğa sahip?

Hasan Süha Saral, 1964 yılında Trabzon'da doğmuş olup, Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümünden 1989 yılında mezun olmuştur. Profesyonel kariyerine Türkiye Elektrik Kurumu'nda Afşin Elbistan Termik Santralinde Ölçü Kontrol Mühendisi olarak başlamıştır. Askerlik sonrasında, Türkiye Elektrik Kurumu ve TEAŞ bünyesinde Baş Mühendislik, Teknik Şeflik ve Müdür Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Bu dönemde TODAİE'de Kamu Yönetimi Uzmanlık Programına (KYUP) katılarak Yüksek Lisans yapmıştır.

Kariyeri boyunca özel sektörde de deneyim kazanan Hasan Süha Saral, TELSİM, AyceLL/AVEA ve TURKCELL gibi büyük telekomünikasyon şirketlerinde yöneticilik yapmıştır. Özellikle Aycell'in kuruluşunda ülke çapında yaygınlaştırılmasında ve Aycell – ARİA birleşiminde görev üstlenmiş, GSM/Telekominikasyon alanında İran ve Pakistan gibi ülkelerde operasyonlarda bulunmuştur.

2016 yılında tekrar kamuda Enerji Bakanlığı bünyesinde EÜAŞ'ta AR-GE Müdürü olarak göreve başlayan Hasan Süha Saral, TÜBİTAK ile millileştirme projelerinde görev almıştır. Ardından 2017 yılında Eğitim, İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı olarak görev yapmıştır. Şu an kendi firması ile Telekomünikasyon ve Enerji alanında projeler yürütmektedir.

Hasan Süha Saral'ın bu zengin deneyimi ve başarılı kariyeri, CHP içinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak düşünülmesine yol açmış gibi görünüyor. Parti içindeki bu gelişmeler yakından takip ediliyor ve adayın son açıklamaları merakla bekleniyor.

TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak