Kozoğlu, 02 Ocak 2024 tarihinde sona erecek olan başvuru süreci için çiftçilere çağrıda bulundu.

Kozoğlu, açıklamasında, "Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) müracaatları için son tarih 02 Ocak 2024. Arazi destek dosyanızı yapmadıysanız, acele edin. Ziraat Odasına nüfus cüzdanınız ve e-devlet şifreniz ile gelmeniz halinde bütün işlemleriniz yapılacaktır." ifadelerini kullanarak çiftçileri bilinçli bir şekilde başvuru yapmaya davet etti.

Ayrıca, mülkiyet sorunu olan arazileri kullanan çiftçilerin de bu araziler için gübre, mazot desteği ve diğer desteklerden faydalanabilmesi için dosyalarını yapabileceğini belirten Kozoğlu, "Vefat etmiş birinin üzerine olsa dahi intikal etmemiş araziyi kullanan çiftçiler, dosyalarını yaparak desteklerini alabileceklerdir. İntikal etmemiş arazi kullanan çiftçilerimizin 02 Ocak 2024 tarihine kadar Ziraat Odasına müracaat etmeleri halinde kendilerine her türlü yardımcı olunacaktır. Arazi dosyalarının yapılma süresi doluyor. Acele edelim, mağdur olmayalım." şeklinde konuştu.

Çiftçilere duyurulan bu önemli hatırlatma ile çiftçilerin süresi dolmadan gerekli başvurularını yapmaları ve desteklerden en iyi şekilde faydalanmaları hedefleniyor.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Ayşe Sancak