Trabzon'un Araklı ilçesinde bulunan Kalecik Tüneli'nde meydana gelen bir kaza nedeniyle trafik durma noktasına geldi Trabzon'un Araklı ilçesinde bulunan Kalecik Tüneli'nde meydana gelen bir kaza nedeniyle trafik durma noktasına geldi

1993 yılında Bayburt'un Üzengili köyünde yaşanan çığ felaketinde 59 vatandaş yaşamını yitirmiş, tüm ülke yasa boğulmuştu. Bölgeye çok sayıda sevk edilen ekiplerce donmak üzereyken sıkıştığı yerden vücudunda kırıklarla ağır yaralı olarak çıkarılan Karaaslan'ın enkazdan çıkar çıkmaz kullandığı sözler yürekleri dağlamıştı. Kendi acısını bir kenara bırakarak, “Allah beni kurtardı, hamdolsun. Allah Ümmet-i Muhammed’i de kurtarsın. Bosna Hersek’te, Filistin’de, Karabağ'da, olanları da mevlam kurtarsın” duasını eden Karaaslan, adeta tüm dünyaya insanlık dersi vermişti. 

 31 senedir yatakta yattığını yine de şükür etmekten bir an olsun vazgeçmediğini, "Yıllardır yataktayım çok şükür ağrım yok, sancım yok iyiyim" sözleriyle ifade eden Karaaslan, "O seneden, bu seneye böyle yatakta hasta yatıyorum. Ağrım yok, sancım yok. Benle birlikte çalışanları, Ümmet-i Muhammed'i, bütün mümin Müslümanları, Filistin'de zulüm görenleri Mevla’m esirgesin, korusun. Hiçbirini rabbim sıkıntıda koymasın" dedi. 

  Yaşanan felaketi yer yer ağlayarak, yer yer şükrederek tek tek anlatan Karaaslan, konuşmasını şu sözlerle bitirdi: "Hiç kolay değil, Allah'ın verdiğine hamdolsun. Verdiği sıhhate, bugünüme şükürler olsun. Tertemiz, çiçek gibi bakılıyorum. Hiçbir zorum, derdim yok. Rabbime hamdolsun."
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak