Karşılaşmanın 44. dakikasında, Beşiktaş'ın attığı ilk gol öncesinde Bardhi'nin ceza sahasında yerde kalması sonucu Trabzonsporlu futbolcuların penaltı beklediği pozisyon, maçın gündemine oturdu. Hakem Arda Kardeşler'in devam kararı vermesi büyük tepki çekerken, Trabzonspor Yönetimi, maç sonrasında MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu'nun istifasını istedi ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye çağrıda bulundu.

Cengiz Şeremet'in Vefatıyla Futbol Camiası Yasa Boğuldu. Elazığ FK'nın Eski Sportif Direktörü Hayatını Kaybetti Cengiz Şeremet'in Vefatıyla Futbol Camiası Yasa Boğuldu. Elazığ FK'nın Eski Sportif Direktörü Hayatını Kaybetti

Deniz Çoban, maçtaki hakem kararlarını ve VAR kontrolünü değerlendirirken, özellikle 43. dakikada Svensson'un Bardhi'yi çektiği pozisyonu eleştirdi. Çoban, "Hakem Arda Kardeşler bana göre maçın gidişatını değiştirecek hatalara imza attı" dedi.

Maç sonrasında Trabzonspor Yönetimi tarafından yapılan sert açıklamada, hakem hataları ve adaletsizlikler vurgulanarak MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu'nun istifası talep edildi. Ayrıca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye yöneltilen sorularla Trabzonspor düşmanlığı eleştirisi yapıldı.

Deniz Çoban'ın belirttiğine göre, maçın ilk yarısındaki hakem kararları ve VAR kontrolü, hem taraftarları hem de futbol camiasını derinden etkiledi. Maçın gidişatını değiştiren hakem hataları ve adaletsizlikler, daha fazla eleştiri ve tartışma konusu olmaya devam edeceğe benziyor.
TAKA/TUNCAY UÇKUN
 

Editör: Doğukan ÖZKURT