Akköse Mahallesi'ne giden yol üzerindeki menfez ve köprü ıslahı nedeniyle ilçenin giriş ve çıkış güzergâhlarında değişiklikler yapıldı ve bu değişiklikler birçok kişiyi labirente çevirdi. Bu yolculuk, hatta ilçede yaşayanlar için bile yabancı bir deneyim haline geldi.

Eğitimci Yazar Dursun Ali Taşçı Rize'de Son Yolculuğuna Uğurlandı Eğitimci Yazar Dursun Ali Taşçı Rize'de Son Yolculuğuna Uğurlandı

Özellikle Çaykara istikametinden gelen araçlar için yeni bir tünel güzergâhı belirlendi. Ancak bu tünele giriş noktasında bulunan kapalı işaretler ve malzemeler, sürücülerin sağ şeride yönlendirildiği yan girişi görememelerine neden oluyor. Sonuç olarak, sürücüler ana yoldan tünellere kadar gitmek zorunda kalıyorlar. Trafik işaret levhaları da bu karmaşayı artırıyor. Örneğin, "Dernekpazarı Gülen Mahallesi" sağ yönlendirmesi yapan bir mavi levha, "OK" işareti ile sol şeride yönlendiriyor. Bunu bilmeyen sürücüler sola yönlendiriliyor ve bu şeritte Dernekpazarı'na giriş olmadığını anladıklarında zorluklar yaşanıyor.

Bu karmaşa nedeniyle ilçe sakinleri ve sürücüler büyük sıkıntılar yaşıyorlar ve bu durumdan rahatsızlar. Daha açık ve anlaşılır bir işaretleme ve yönlendirme sistemi kurulması gerektiği konusunda talepler var. Özellikle Çaykara'dan ilçeye giriş yapanlar için daha açık bir yol işaretleme sistemi ve yönlendirmesi yapılması gerekiyor. Yetkililerin bu sorunları en aza indirecek düzenlemelere acilen başlaması gerekiyor. Aksi takdirde, Dernekpazarı'na gelmek isteyenler, bu sorunları yaşamamak için alternatif yollar arayabilirler.

TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak