DKİB Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan liderliğinde gerçekleşen heyet, Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla 19-22 Şubat 2024 tarihlerinde Dubai Emirliği'nde faaliyet gösterdi.


Heyet programının ilk gününde, Dubai Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen VIP kahvaltı etkinliğine katılan heyet, daha sonra dünyanın önde gelen gıda fuarlarından biri olan Gulfood fuarını ziyaret ederek sektöre ilişkin son trendleri ve gelişmeleri takip etti.

Giresun'da İş Arayan Binlerce Kişi İşe Yerleştirildi. İlk 4 Ayda Bin 780 Kişi İşe Alındı Giresun'da İş Arayan Binlerce Kişi İşe Yerleştirildi. İlk 4 Ayda Bin 780 Kişi İşe Alındı


Dubai Başkonsolosu ile Görüşmeler ve İkili İş Görüşmeleri
Heyetin programında, Dubai Başkonsolosu Sayın Onur Şaylan'ı ziyaret ederek Dubai pazarına ilişkin bilgi alındı ve ihracatçıların yaşadığı sorunlar ile ilgili bilgi aktarımı gerçekleştirildi. Heyetin ikinci günü ise firmaların Dubai'de faaliyet gösteren ithalatçılarla ikili iş görüşmelerine ayrıldı. 55 firmadan 95 temsilcinin katılım sağladığı bu görüşmelerde, iki ülke firmaları arasında 100'ün üzerinde iş görüşmesi gerçekleştirildi.


Gulfood Fuarı Ziyareti ve Bireysel Görüşmeler
Heyetin üçüncü gününde, ikili iş görüşmelerinde temas kurulan alıcılarla ilişkilerini geliştirmek amacıyla bireysel görüşmeler gerçekleştirildi. Firmalar tekrar Gulfood fuarını ziyaret ederek bireysel görüşmeler yapma fırsatı buldu. Bu adımlar, bölgedeki gıda sektörünün Birleşik Arap Emirlikleri'nde daha fazla pazar payı elde etme ve iş birliklerini güçlendirme yolunda atılmış önemli adımlar olarak değerlendirildi.

Muhabir: AYŞE SANCAK