Dolar/TL'deki yükseliş trendi devam ediyor. Önceki günlerde 31 TL seviyesini aşan dolar, şu anda 31,0820 seviyesinden işlem görüyor.

Dün 30,93-31,11 bandında dalgalanan dolar/TL, günü yüzde 0,05'lik bir düşüşle 30,9882'den tamamladı.

Bugün ise dolar/TL güne değer kazancıyla başladı ve 31,0820 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,1 değer kazanarak 33,6940 seviyesinden, sterlin/TL ise önceki kapanışının hemen üzerinde 39,4120 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi ise düşüş eğilimini dördüncü işlem gününde de sürdürüyor ve şu an önceki kapanışının hemen altında, 103,9 puan seviyesinde bulunuyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine ilişkin belirsizliklerin varlık fiyatları üzerinde etkili olduğu belirtiliyor. Fed yetkililerinin sözlü yönlendirmeleri ise yatırımcıların odak noktasında bulunuyor. Fed Başkan Yardımcısı Philip Jefferson, bankanın güçlü adımlarının politika faizini oldukça kısıtlayıcı bir seviyeye taşıdığını ve ekonominin beklendiği gibi gelişmesi durumunda yılın sonlarına doğru faiz indirimlerine başlanabileceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: Asgari Ücrete Temmuz'da Zam Yapılacak mı? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: Asgari Ücrete Temmuz'da Zam Yapılacak mı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) ise dün politika faizini değiştirmeyerek yüzde 45'te sabit tuttu. TCMB'nin faiz kararı, politika faizinin aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana kadar mevcut seviyede kalacağı yönünde.

Yurt içinde bugün veri gündemi sakin olurken, yurt dışında Almanya'da büyüme ve Ifo iş dünyası güven endeksi verileri takip edilecek. Teknik açıdan dolar endeksinde 103 ve 102 puan seviyelerinin destek, 105 ve 106 puan seviyelerinin ise direnç konumunda olduğu bildiriliyor.

Muhabir: BİROL SANCAK