Küresel piyasalardaki belirsizlikler ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor ve doğru stratejiler geliştirmelerini gerektiriyor.

Ekonomist Devrim Akyıl katıldığı Youtube programında dolar kuru ile ilgili flaş bir tahminde bulundu. 6 ay sonrasını işaret eden Akyıl, doların şuan ki değerinden üç katına çıkabileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"O zamanla en büyük benzerlik kur çıpalı bir sistem uyguluyorduk. Aynen şu an da yaptığımız gibi dolarında yıl sonu kaç lira olacağı belliydi. Sonra 2001 Şubat Anayasa fırlatma krizi diye uydurulan aslında IMF programının başarısızlığı ile birçok bankanın batış dönemini gördük. O yüzden bir an önce bazı hamleleri yapmaları gerekiyor. Bu hafta IMF görüşmeleri kilit. Canlanma olmazsa 6 ay sonra tıpkı o programdaki gibi patlarız. 50-60 liralık dolar kuru bizi kurtarmaz 100 liralık dolar kurunu konuşuruz. O dönemki gibi dolar 3 katına çıkar"

Mayıs Ayında En Uygun Konut Kredisi Veren Bankalar Belli Oldu Mayıs Ayında En Uygun Konut Kredisi Veren Bankalar Belli Oldu

DOLAR KAÇ LİRA
Son kapanışını 32.5277 TL 'den yapan Dolar/TL kuru alış fiyatı 32.5243 liradan, satış fiyatı ise 32.5313 liradan işlem görüyor.

EURO NE KADAR?
%0.06'luk bir değişim yaşayan euro ise bugün yukarı ibreyi gösteriyor. Bir önceki kapanışını 34.5656 TL'den yapan euro şu anda 34.5612 TL alış ve 34.5701 TL satış fiyatına sahip.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ