31 Mart'taki yerel seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte doların seyri dikkat çekiyor. Seçim sonrası piyasaların ne yöne ilerleyeceği merak edilirken, uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolarla ilgili kritik bir uyarıda bulunarak 60 TL seviyesini işaret etti.

Dolar kurundaki olası artışlara karşı önlem alan Merkez Bankası, aldığı kararlarla dikkatleri üzerine çekiyor. Ancak, doların seyri ve Merkez Bankası'nın alacağı politikalar hala belirsizliğini koruyor. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, doların geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Zelyut, "Eğer yaparlarsa 60 TL olur" sözleriyle dikkatleri çekti.

Geçtiğimiz Cuma gününü 32,3.860 TL seviyesinde tamamlayan dolar, yeni güne yüksekten başladı. Şu an itibarıyla dolar 32,4316 TL, Euro 35,0148 TL, İngiliz Sterlini 40,9554 TL ve İsviçre Frangı ise 35,9631 TL'den alıcı buluyor.

Kıdem Tazminatında Reform Geliyor: İşçi ve İşveren İçin Garanti! Kıdem Tazminatında Reform Geliyor: İşçi ve İşveren İçin Garanti!

Zelyut'un dolar hakkındaki açıklamalarına göre, doların 60 TL'ye kadar çıkabileceği riski bulunuyor. Zelyut, enflasyonun yüksek olduğu bir ortamda hükümetin ekonomik önlemler alması gerektiğini vurgulayarak, Merkez Bankası rezervlerinin düştüğünü ve sıkı para politikasının devam edeceğini belirtti.

Sıkı para politikası uygulanmaması durumunda ise doların yükseleceğine ve bütçe açığının artacağına dikkat çeken Zelyut, nakit para girişi olmaması halinde IMF ile işbirliğine gidilebileceğini ifade etti. Ayrıca, siyasi denklemin değiştiğini ve CHP'nin büyük bir seçim zaferi kazandığını belirterek, acil para girişine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU