Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bugün açıkladığı enflasyon verileriyle birlikte piyasalarda yeni bir dalgayı tetikledi. Şubat ayına ilişkin yıllık enflasyonun yüzde 67,07, aylık enflasyonun ise yüzde 4,53 olduğu duyurulduktan sonra, döviz kurları çifte rekor kırdı.

Bilmeyenler düşük aylık alacak: Emekli maaşını yükseltmek için bunu yapın Bilmeyenler düşük aylık alacak: Emekli maaşını yükseltmek için bunu yapın

Dolar, ilk kez 31,53 TL seviyesine kadar yükselirken, Euro da ilk kez 34,26 TL seviyesini gördü. Özellikle dolar/TL paritesi, saat 15.25 itibarıyla 31,5370 seviyesine kadar çıkarak tarihi zirvesini bir kez daha yeniledi. Euro/TL ise 34,2603 seviyesine yükselerek tekrar rekor kırdı. Bu değerler, döviz kurlarındaki yükselişin ve piyasalardaki hareketliliğin önemli göstergeleri olarak değerlendiriliyor.

Piyasalarda enflasyon endişeleri ve ekonomik belirsizliklerin etkisiyle döviz kurlarında yaşanan bu hareketlilik, yatırımcılar ve ekonomi uzmanları tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye ekonomisi üzerindeki baskıların artmasıyla birlikte, döviz kurlarındaki dalgalanmaların etkisi de giderek artıyor. Bu süreçte, enflasyon ve döviz kurlarıyla ilgili gelecek veriler ve alınacak ekonomik politikalar önem arz ediyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY