Vali Aktaş, "İhbarı aldır almaz tüm unsurlar bölgeye sevk edildi. Helikopter, uçak, Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti ve diğer kurumların ekipleri olay yerine yönlendirildi.

İki kişi kendi imkanlarıyla kurtuldu, diğer iki kişiyi ise Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı. Kurtarılanlar hemen hastaneye sevk edildi." şeklinde konuştu.


Olayın boyutlarıyla ilgili net bilgi olmadığını belirten Vali Aktaş, "Botta kaç kişinin bulunduğu hakkında sağlıklı bilgilere henüz ulaşamadık.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Açıklama Geldi; Asla Taviz Vermeyeceğiz! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Açıklama Geldi; Asla Taviz Vermeyeceğiz!

Ancak şu ana kadar 4 kişi sağ olarak kurtarıldı, maalesef 20 kişi hayatını kaybetti. İlk belirlemelere göre, ölenler arasında 4 çocuk ve bebek bulunuyor." şeklinde açıklama yaptı.


Bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirten yetkililer, 10 Sahil Güvenlik botu, 2 helikopter, deniz polisi, UMKE ve AFAD ekiplerinin olay yerinde olduğunu aktardılar. Kabatepe Limanı'nda ise çok sayıda ambulansın hazır bekletildiği bilgisi verildi.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN