Ortahisar Belediyesi'nden Trajik Kaza Sonucu Vefat Eden Vatandaş İçin Başsağlığı Mesajı Ortahisar Belediyesi'nden Trajik Kaza Sonucu Vefat Eden Vatandaş İçin Başsağlığı Mesajı

Karanlık Bir Uygulama: Kanuni Anadolu Lisesi Örneği

Kanuni Anadolu Lisesi'nde öğrencilere kitap okuma teşvik edilirken, Sezai Karakoç'un "Diriliş Neslinin Amentüsü" adlı kitabının okutulması endişe vericidir. Kitapta yer alan akıldışı ve kin dolu ifadeler, toplumsal barışa ve laik eğitim ilkelerine aykırıdır.

Fikri ve Pedagojik İlkelerle Bağdaşmamaktadır

Söz konusu eser ve içeriği, bilimsel ve pedagojik ilkelerle uyuşmamaktadır. Eğitimde esas olan çocuğun üstün yararı ve barışçıl bir ortamın sağlanması, bu tür ifadelerin öğrencilere aktarılmasına engel olmalıdır.

Hukuka Aykırı ve Din İstismarı

Bu tür düşüncelerin Kuran'a dayanarak meşrulaştırılması, din istismarıdır. Eğitimde dini referansları kullanarak kin ve düşmanlık tohumları ekmek, hukuka aykırıdır ve kabul edilemez.

Sorular ve Gereklilikler

Uygulamanın sorumluları hakkında soruşturma başlatılmalı, sendikamız Eğitim Sen süreci takip edecektir. Hukuka aykırı uygulamaların önlenmesi için gerekli adımların atılması gerekmektedir.

Çağrı ve Taahhüt

Eğitim ve bilim emekçilerine çağrıda bulunarak, bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmamalarını ve demokratik, bilimsel ve laik eğitim ilkelerini savunmalarını talep ediyoruz. Eğitim Sen olarak, çocuklarımızın laik, bilimsel ve demokratik eğitim hakkını savunmaya devam edeceğiz.

Muhabir: BİROL SANCAK