Trabzon: Trabzon'da 142 bin 7 öğrenci eğitim öğretim yılının birinci dönemini tamamladı ve karne sevinci yaşadı. İl genelindeki okullarda düzenlenen karne törenlerinde öğrenciler, mutluluklarını aileleriyle paylaştı. 636 okuldaki 12 bin 49 öğretmen de 2 haftalık tatile girdi.

Ordu: Ordu'da ise 130 bin öğrenciye karneleri dağıtıldı. Vali Muammer Erol, özellikle ilkokula yeni başlayan öğrenciler için karne gününün önemli olduğunu belirterek, çocuklarla karne sevincini paylaştı. İl genelinde 12 bin öğretmen de tatilin tadını çıkarmaya başladı.

Giresun: Giresun'da 21 bin 49 öğrenci karne aldı. Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, karne töreninde öğrencilere tatili iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. Öğrencilere kitap okuma önerisi de yaparak, tatilin ardından yeni döneme hazırlık yapmalarını istedi.

Rize: Rize'de 57 bin 573 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Vali İhsan Selim Baydaş, karne dağıtım törenine katılarak öğrencilere iyi tatiller diledi. Genel Müdür Tuba Korkmaz da öğrencileri tebrik ederek, eğitim ve öğretim süreçlerinin önemini vurguladı.

Diğer İller: Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta da öğrencilere karneleri verildi. İllerdeki törenlerde öğrenciler sevinçle karnelerini aldılar ve tatilin tadını çıkarmaya başladılar.

Karadeniz Bölgesi'nde öğrenciler, birinci dönemi başarıyla tamamlayarak karnelerini aldılar. Tatilin ardından ikinci döneme enerjik bir şekilde başlamak için dinlenmeye başlayacaklar.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT