Büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları belli oldu: Kurbanlık fiyatlarına dev zam Büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları belli oldu: Kurbanlık fiyatlarına dev zam

Seçim öncesinde doların yükseleceği beklentileriyle birçok kişi dolar almıştı ancak sonuçlar beklenenden farklı oldu. Doların değer kaybetmesi, uzmanlar arasında çeşitli yorumlara sebep oldu.

Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, döviz kurlarındaki düşüşü seçim öncesindeki spekülasyonlara bağlıyor ve doların beklenen artışı gerçekleştiremediğini ifade ediyor.

Dövizdeki düşüşün sebeplerine de değinen Eryılmaz, vatandaşların bayram öncesi döviz bozdurarak mevduat faizi getirisini kaçırmamak için dövize yönelmelerinin etkili olduğunu belirtiyor. Ayrıca, Merkez Bankası'nın dolar almaya başlamasıyla da doların değer kaybettiğini vurguluyor.

Eryılmaz, yıl sonu için dolar tahmininde bulunurken enflasyonun üzerinde olmayan bir artış beklediğini ve doların 40-41 TL civarına çıkabileceğini dile getiriyor. Bu tahminin diğer beklentilerden farklı olduğunu belirten Eryılmaz, dövizde kontrollü ve enflasyonun üzerinde artmayan bir artış öngörüyor.

Muhabir: BİROL SANCAK