Musk'ın XMail Projesi Gmail'e Meydan Okuyacak

Hizmetin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda henüz net bir bilgi verilmese de, XMail'in X uygulamasına entegre edilmesi bekleniyor. X'te mühendis olarak çalışan Nathan McGrady'nin "XMail'i ne zaman yapıyoruz?" sorusuna, Musk "Geliyor" yanıtını verdi.

Gmail'in dünya genelinde 2024 itibariyle 1,8 milyardan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor. Ancak XMail'in piyasaya sürülmesiyle birlikte, Gmail'in bu lider konumunu sürdürmesi zor görünüyor.

OMÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: Karadeniz'in Teknoloji Odaklı Eğitim Merkezi OMÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: Karadeniz'in Teknoloji Odaklı Eğitim Merkezi

Hlxao Y Rx00 Cdvd Cx Je Qu Q

Elon Musk'ın XMail projesi, onun teknoloji alanındaki hırslarını bir kez daha gözler önüne seriyor. Musk, geçtiğimiz günlerde yapay zeka girişimi xAI tarafından geliştirilen Grok'un piyasaya sürülmesiyle de dikkatleri üzerine çekmişti. Ayrıca, Neuralink tarafından beyin çipi yerleştirilen bir hastanın iyileşme sürecine dair güncellemeler de Musk'ın teknolojiye olan ilgisini ve etkisini gösteriyor.

Elon Musk'ın bu hamlesi, Google'ın yapay zeka teknolojilerine yönelik eleştirileri de gündeme getiriyor. Son dönemde Google'ın yapay zeka destekli görüntü oluşturma uygulaması Gemini'nin ırkçılıkla suçlanması ve özür dilemesi, bu alandaki rekabetin önemini artırıyor. Elon Musk'ın XMail projesi, Google'a karşı sağlam bir rekabet ortamı oluşturabileceğinin sinyallerini veriyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN