Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarla emeklilere ilave yüzde 5 zam müjdesi verilmişti. Bu zamla birlikte emeklilerin zam oranı yüzde 37,57'den yüzde 42,6'ya yükselmişti. Daha sonra ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın kamuoyuna duyurmasıyla, memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerine aynı oranda yüzde 49,25 oranında zam uygulanmıştı.

Bu düzenlemelerin Meclis Genel Kurulu tarafından kabul edilmesiyle birlikte, emeklilerin gözü maaş farklarının ödeneceği tarihe çevrildi.

Ocak ayının gelmesiyle birlikte yeni dönem maaş zamları belli oldu. SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 37,57 oranında bir zam farkını hak etmişlerdi. Bu önce yüzde 42,6 seviyesine yükseltildi, daha sonra ise yüzde 49,25'e tamamlandı. Böylece memur ve memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yeni dönem zam oranları eşitlenmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayı ile birlikte Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra, emeklilere zam farkı ödemeleri yapılacak.

Zam farkları, Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz'a göre, şubat ayının ilk haftasında hesaplara geçecektir. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da bu yönde açıklamalar yapmıştır.

Emeklilere yapılacak ek zam farkları, uzun bir bekleyişin ardından nihayet hesaplara yatırılacak. Bu süreçte emeklilerin gözleri bu ödemelerin gerçekleşeceği tarihte olacak.

Sonuç olarak, emeklilere yapılan ek zamların ardından maaş farkları şubat ayının ilk haftasında hesaplara geçecektir. Bu düzenleme, yaklaşık 5 milyon emekliyi etkileyecek ve emeklilerin maaşlarında önemli bir artış sağlayacaktır. Emeklilerin merakla beklediği bu ödemeler, uzun bir bekleyişin ardından nihayet gerçekleşecek.

TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT