Emekliler ve Kamu İşçilerine Sevindirici Haberler

TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edilen düzenleme ile emeklilere verilecek bayram ikramiyesi tutarı 3.000 TL'ye çıkarıldı. Yıllık ikramiye miktarı ise 6.000 TL olarak belirlendi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ikramiye tutarının %50 artırılacağını duyurmasının ardından bu düzenleme 8. yargı paketine eklenerek TBMM'ye sunulmuştu.

Süreç Nasıl İşleyecek?

Düzenleme dün gece Adalet Komisyonu'nda kabul edildi ve TBMM Genel Kurulu'nda ele alınarak yasalaştırılacak. Düzenlemenin 29 Şubat'a kadar yasalaşması, TBMM'nin de bu tarihten sonra yerel seçimler nedeniyle çalışmalarına ara vermesi bekleniyor. İlk ikramiye ödemesi ise 10-12 Nisan tarihlerine denk gelen Ramazan Bayramı'ndan önce yapılacak.

Kimler Yararlanacak?

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileriyle birlikte Mart ayı sonuna kadar aylık başvurusu yapmış EYT'liler de bu ödemeyi alabilecek. Emekliler, 3.000 TL'lik ikramiyenin yanı sıra, dul ve yetimlere de aylık oranlarına göre farklı miktarlarda ödeme alacaklar.

Ayrıca, Nisan başında emeklilerin yanı sıra kamuda görev yapan yaklaşık 700 bin kamu işçisine de ikramiye ödemesi yapılacak. Bu ödemeler maaşa göre farklılık gösterecek.

Bu yılın ilk yarısına ilişkin 26 günlük ikramiyenin (ilave tediye) ilk yarısını 26 Ocak'ta alan kamu işçileri, kalan 13 günlük bölümü de 5 Nisan'da hesaplarında görecekler. Yılın ikinci yarısına ilişkin ödeme takvimi ise Haziran ya da Temmuz ayında Cumhurbaşkanı kararıyla belirlenecek.

Memurlar dikkat! Kamuda Tasarruf Genelgesi yürürlüğe girdi! Fazla mesai ücreti olacak mı? Memurlar dikkat! Kamuda Tasarruf Genelgesi yürürlüğe girdi! Fazla mesai ücreti olacak mı?

Emekliler ve kamu işçileri için bu düzenlemeler maddi anlamda rahatlama sağlayacak ve bayram öncesinde sevinçle karşılanacak.

Muhabir: AYŞE SANCAK