Bakan Işıkhan, emekli ikramiyelerinde artış yapılacağını belirterek, "Emeklilerimiz müsterih olsun, Cumhurbaşkanımız da bizler de emeklilerimizin yanında olduk. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımızla bir araya gelip görüşeceğiz, gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup talimatları doğrultusunda gerekli çalışmaları, adımları atarız. Biz hükümet olarak bu adımı atmaya hazırız. Çalışmalara kısa sürede başlayabiliriz" şeklinde konuştu.

Anne babadan miras bekleyene iyi haber: Bunu yapmanız yeterli olacak Anne babadan miras bekleyene iyi haber: Bunu yapmanız yeterli olacak

Muhammet Bayram, emekli ikramiyelerinin güncellenmesi gerektiğini belirterek, "Daha önce emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri yapılmıyordu. Geçtiğimiz sene emekli ikramiyesi 2 bin TL olarak uygulandı. EYT'den emekli olan emeklilerimiz de bayram ikramiyelerini almış oldu. Şu anda 2 bin TL olan ikramiyelerin güncellenmesi gerekiyor. Ben emekli ikramiyelerinin en az yüzde 50 artışla 3 bin TL'ye çıkmasını bekliyorum. Kurban Bayramı'nda ikramiye ile önceden bir küçükbaş hayvan alınabiliyordu. Ancak şu anda fiyatlar bir hayli arttı. En az yüzde 50'lik bir artışı şu an itibarıyla devletimizin yapabileceği bir zam olarak görüyorum" dedi.

Emeklilere yönelik yapılan zamlı maaşların ardından, ikramiye tutarlarının da artırılması için Meclis düzenlemesi gerekiyor. Ramazan Bayramı'nda ikramiyelerin ödenmesi bekleniyor. Bu kapsamda, Mart ayında Meclis düzenlemesinin tamamlanması ve yasanın Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor. Ikramiyelerin, Ramazan Bayramı'ndan önce ödenmesi planlanıyor.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT