Dolarda tahminler değişti: İşte yıl sonu beklenen flaş rakam Dolarda tahminler değişti: İşte yıl sonu beklenen flaş rakam

Emeklilere yönelik zampromosyon başvuruları, kamu bankaları tarafından başlatıldı. Bu kapsamda, emeklilerin maaşa göre belirlenen promosyon tutarları ve başvuru detayları netlik kazandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile bankalar arasında Kasım 2022'de imzalanan protokol doğrultusunda belirlenen taban promosyon tutarlarına ek olarak, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla promosyon tutarları 8 bin ile 12 bin lira aralığına yükseltildi.

Ziraat Katılım'ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 3 yıllık taahhütte bulunan emeklilerin maaşa göre promosyon tutarları şu şekilde belirlendi:

  • Maaşı 10.000 liraya kadar olanlara: 5.000 lira,
  • 10.000-15.000 lira arasında olanlara: 8.000 lira,
  • 15.000-20.000 lira arasında olanlara: 10.000 lira,
  • 20.000 lira ve üzeri maaş alanlara: 12.000 lira.

Başvuru süreci, bankaların mobil uygulamaları, internet şubeleri, ATM'leri, Müşteri İletişim Merkezleri üzerinden yapılabilirken, bankalar SMS ile de başvuru almaya başladı. Ziraat Bankası, başvuru için "4757'ye 'PRO' yazıp bir boşluk bırakıp 'TC Kimlik Numarası'nı yazarak SMS gönderen müşterilerin onaylarını alarak başvurularını tamamladığını duyurdu.

Promosyon ödemeleri ise 28 Mart itibarıyla başlayacak. Ödemelerin yanı sıra, 3 yıllık taahhüt süresini tamamlamamış olanların durumu da ele alındı. Kalan sürenin tutarı ya emekli tarafından bankaya geri verilecek ya da yeni ödenecek promosyondan düşülecek. Bu işlemler e-Devlet üzerinden takip edilebilir.

Maaş taşıma işlemi yapmak isteyen emeklilerin ise öncelikle taahhüdün sürdüğü bankaya kalan sürenin tutarını iade etmeleri gerekiyor. Daha sonra yeni bankaya geçiş işlemi gerçekleştirilebilir.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN